ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 13 mai 2014

SPARANGHELUL, un remediu la îndemâna oricui. Uite ce beneficii aduce organismului!
SPARANGHELUL, un remediu la îndemâna oricui. Uite ce beneficii aduce organismului! Cu toate că nu este atât de mult consumat la noi, sparanghelul ar trebui folosit nu numai pentru gustul deosebit, ci și pentru efectele benefice pe care le poate aduce organismului.
Perfect pentru mahmureală

O substanţă-minune care se găsește în sparanghel este inulina, care ajută la dezvoltarea bacteriilor considerate prietenoase pentru organism, făcând, astfel, digestia un proces mult mai ușor. De asemenea, este leacul perfect după o noapte cu alcool în exces, atenuând simptomele mahmurelii datorită aminoacizilor și a mineralelor pe care le conţine. Ba, mai mult, asparagina, un alt compus al legumei, ne ajută să eliminăm toate toxinele și sarea în exces, crește rezistenţa organismului la oboseală și asigură funcţionarea normală a ficatului.

Leac antiîmbătrânire
Leguma constituie și o sursă de antioxidanţi, ajutându-ne să luptăm împotriva radicalilor liberi și să prevenim, totodată, îmbătrânirea prematură a celulelor. Și nu numai atât. Sparanghelul ne ajută creierul în lupta cu declinul cognitiv. De asemenea, este bogat în vitamina K. Prin urmare, consumul acestuia poate preveni osteoporoza și osteoartrita. Totodată, vitamina K are rol de preluare și depunere a calciului exact acolo unde este nevoie.

Ideal pentru diete
Printre substanţele miraculoase din compoziţia acestei legume se găsește potasiul, care contribuie la grăbirea procesului de ardere a grăsimilor de pe abdomen. De asemenea, datorită conţinutului bogat în fibre, sparanghelul forţează organismul să ardă mai multe calorii decât în mod normal. În plus, are puţine glucide și proteine, așa că poate fi consumat fără restricţie.

Sursă de mangan
Sparanghelul mai conţine și mangan în cantităţi destul de mari, mineral eficient împotriva unor alergii, eczeme, urticarii, chiar și în cazul astmului putând favoriza desensibilizarea. De asemenea, ajută la metabolizarea carbohidraţilor și la consolidarea ţesuturilor și a oaselor. Acest mineral influenţează, totodată, reglarea nivelului de zahăr din sânge. Printre afecţiunile prevenite se numără osteoporoza, oboseala, entorsele, epilepsia.


Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Marti, 13 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu