ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 6 mai 2014

Ghimbirul, bun pentru ulcer
Ghimbirul, bun pentru ulcer Primăvara resimţi mai acut afecţiunile stomacului? Motivul e introducerea în  alimentaţie a crudităţilor, care acutizează simptomele gastritei și ale ulcerului gastric.
Alte cauze ale acestor două maladii ar fi infecţia cu Helicobacter pylori, administrarea de medicamente, în principal antiinflamatoare, nivelul crescut de stres, excesul de alcool, abuzul de cafea, fumatul (mai ales pe stomacul gol), dar și consumul de alimente prea reci sau prea fierbinţi. De aceea ai grijă la dietă și nu uita să ai mereu la îndemână rădăcină de ghimb.
Aceasta inhibă înmulţirea arhicunoscutului helicobacter pylori, bacteria asociată cu instalarea ulcerului sau chiar a cancerului de stomac și colon.
Mai mult, ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant și stimulant al sistemului digestiv prin creșterea secreţiei de mucus protector al mucoasei gastrice, impiedicând declanșarea ulcerului gastric ori duodenal.
Are chiar și proprietati antivirale și antifungice. Iar când îţi este greţă, este cel mai bun remediu natural, în toate formele sub care se găsește: ulei esenţial, capsule, macerat în alcool, marinat în miere, murat în saramură sau oţet, după metodele orientale și în special japoneze, fiert în supe ori preparat ca ceai, în infuzie.
Tot pentru ameliorarea stării de graţă, când mergi cu mașina, încearcă să ţii în gură o feliuţă de ghimbir. 

Autor: click.ro
Sursa: www.click.ro  Marti, 6 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu