ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 7 mai 2014

Cele mai PERICULOASE 16 ALIMENTE din LUME! Sunt atât de DĂUNĂTOARE încât au fost INTERZISE!
Cele mai PERICULOASE 16 ALIMENTE din LUME! Sunt atât de DĂUNĂTOARE încât au fost INTERZISE! În fiecare zi consumăm alimente procesate care au în compoziţia lor elemente atât de dăunătoare pentru sănătate, încât în unele ţări au fost interzise.
În ultima perioadă, Uniunea Europeană, China, precum și alte mari state de pe mapamond au început să elimine de pe piaţă mâncărurile procesate care pun în pericol viaţa oamenilor, lucru care nu se întâmplă însă și în Statele Unite ale Americii.
Așadar, nu este de mirare de ce obezitatea și bolile asociate acesteia (diabet, boli de inimă etc.) sunt principala cauză a deceselor din SUA. Dacă vara aceasta vei călători peste Ocean, iată 16 alimente pe care ar trebui să le eviţi cu orice preţ!
1. Carnea de vită și laptele cu hormoni
Majoritatea vitelor crescute pentru lapte sau carne sunt, în SUA, hrănite cu hormoni sintetici înainte de a fi mulse, respectiv măcelărite, astfel încât să se poată obţine cât mai multă materie primă. De când vitele au început să fie hrănite astfel, Asociaţia Naţională de Oncologie a observat o creștere alarmantă a cazurilor de cancer hormonal. Aceste produse periculoase au fost interzise în UE, Japonia, Australia și China.
2. Pink Slime
Este denumirea pe care o poartă carnea de vită procesată îmbibat în amoniac. "Pink slime" constă într-un amestec de resturi de carne care mai demult erau considerate bune de consum doar ca mâncare pentru câini. Puii crescuţi în fabrică sunt hrăniţi cu arsenic pentru a avea carnea mai roz. Întrucât este direct desprinsă de pe os și procesată, această "carne" conţine mult mai mulţi patogeni decât în mod normal. "Pink slime" se găsește în compoziţia cărnii de burgeri și crenvurști. Ea a fost interzisă în UE.
3. Puii hrăniţi cu arsenic
Dacă întrebi pe cineva să numească o otravă, arsenicul ar putea fi prima care le vine în minte. Totuși, arsenicul este dat spre consum puilor, întrucât face ca vasele de sânge să fie mai roz și carnea să pară mai proaspătă. Mai mult, bălegarul de la pui este apoi dat vitelor, contaminându-le. Consumul de arsenic duce la apariţia cancerului. Puii crescuţi cu arsenic au fost interziși în UE.
4. Carnea de porc cu ractopamină
Ractopamina este un aditiv alimentar utilizat pentru creșterea masei musculare a animalelor. O substanţă similară este folosită pentru producerea medicamentelor contra astmului. Consumată de om, carnea cu ractopamină conduce la obezitate, probleme cardiace, insomnie, dureri de cap și tremurat necontrolat. Deloc surprinzător, a fost interzisă în UE, Rusia și China.
5. Băuturile energizante
Uleiul vegetal bromat (BVO) este un ingredient folosit de companiile producătoare de băuturi răcoritoare ca emulgator și stabilizator încă din anii '30, în special la sucurile cu aromă de citrice, pentru a evita separarea acestora în timpul distribuţiei. Este un element controversat, deoarece este folosit și la soluţiile ignifuge. Este interzis în peste 100 de ţări (inclusiv în UE) deoarece afectează tiroida, faciliteză apariţia bolilor autoimune și defectelor genetice, afectează iremediabil organele, afectează creșterea și poate conduce la apariţia schizofreniei.
6. Alimentele cu coloranţi artificiali
Coloranţii artificiali, precum Roșu 40 și Galben 5, sunt creaţi din gudron de cărbune și petrol și sunt un adevărat pericol pentru oameni. Cercetările au demonstrat că alimentele colorate sunt mai atrăgătoare pentru consumatori, astfel că producătorii pompează la greu coloranţi artificiali . Aproape tot ce consumăm la ora actuală conţine coloranţi artificiali, care favorizează apariţia cancerui la tiroida și creier, deteriorarea celulelor și hiperactivitatea la copii. Coloranţii artificiali au fost interziși în majoritatea statelor din UE.
7. Puii spălaţi în... clor
Sute de mii de pui sunt îngrămădite în depozite mici, fapt ce duce la contaminarea puilor cu numeroși patogeni extrem de periculoși. Pentru a scăpa de pericol, producătorii spală carnea de pui cu substanţe chimice folosind aparate asemănătoare aruncătoarelor de flăcări. UE a interzis comercializarea cărnii de pui tratate cu clor.
8. Pâinea toxică
Acidul bromic își face din nou apariţia, de această dată în compoziţia unui agent folosit la coacerea pâinii, care scurtează timpul necesar dospirii. Consumul de pâine cu acid bromic poate duce la dereglări ale rinichilor și sistemului nervos, disconfort digestiv și cancer. A fost interzisă în UE, Canada, Brazilia și China.
9. Făina cu înălbitori
Pentru a albi făina artificial, producătorii din SUA utilizează azodicarbonamida, o substanţa folosită de regulă la producerea cauciucului, a saltelelor sau a unor produse de plastic. Deoarece azodicarbonamida poate duce la apariţia astmului,  în Singapore cei care folosesc această substanţă în alimentaţie riscă până la 15 ani de închisoare.
10. Mai bine carne stricată... 
Pentru a preveni râncezirea cărnii, în alimentaţie se folosesc două chimicale ce se fac responsabile pentru apariţia cancerului: hidroxianizol butilat și hidroxitoluen butilat. Aceste substanţe se mai regăsesc în cereale, unt și guma de mestecat. Ele au fost interzise în Marea Britanie și Japonia.
11. Carne "sănătoasă"
Dacă ești bolnav, nu trebuie să mergi la medic pentru a te tratat. Tot ce trebuie să faci este să consumi puţină carne de vită sau de somon. În SUA, 80% din atibioticele folosite se regăsesc în carnea  vacilor și a altor animale. Consumul excesiv  conduce la creșterea rezistenţei organismului la antibiotice, ceea ce înseamnă o vulnerabilitate mult mai ridicată în faţa bolilor. Carnea cu antibiotice a fost interzisă în UE, Australia și Noua Zeelandă.
12. Carnea iradiata
Deși pare incredibil, pentru conservare, carnea este expusă unor nivele reduse de radiaţie. În UE, este permisă iradierea doar a unor anumite plante și mirodenii. Iradiereea ar putea produce modificări chimice în alimente.
13. Alimentele modificate genetic
Pentru a fi rezistente la diverse boli și dăunători, legumele și fructele (porumb, papaya, tomate etc.) sunt modificate genetic. Chiar dacă nu sunt cunoscute exact efectele pe care alimentele modificate genetic le au asupra oamenilor, unele ţări europene au interzis comercializarea lor. La animalele hrănite cu astfel de alimente s-au constatat afecţiuni ale tractului digestiv, tumori, defecte genetice, moarte prematură și sterilitate. Astfel,  Franţa, Austria, Germania, Grecia, Ungaria și Luxemburg le-au interzis.
14. Laptele cu caragenan
Caragenanul (E407) este folosit ca emulsificator, stabilizator și ca agent de îngroșare la produsele lactate, inclusiv la cele destinate bebelușilor. Aceasta substanţă s-a constatat că provoacă inflamări gastrointestinale, care pot pune în pericol viaţa copiilor mici. A fost interzis în UE.
15. Pericolul din legume
Pentru protejarea culturilor de dăunători, fermierii din SUA folosesc ierbicidul numit atrazină. Despre atrazină se știa deja că provoacă anomalii sexuale la broaște și pești, iar cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco (UCSF) au descoperit că aceasta alterează semnalele hormonale în celulele umane.  Atrazina este al doilea cel mai folosit ierbicid în agricultura din SUA. Studiile arată că femeile însărcinate și copiii sunt cei mai afectaţi de pesticidele din legume și fructe. Cu atrazină sunt tratate culturile mari de porumb și sorg, dar substanţa e folosită și de familiile americane în grădini sau pe pajiști. În Europa, atrazina a fost interzisă după ce mai multe studii au relevat că substanţa creează tulburări endocrine la pești și amfibii.
16. Chipsurile care "nu îngrașă"
Majoritatea produselor despre care producătorii afirmă că nu îngrașă, conţin olestră. Olestra este un substituent (creat de om) pentru grăsime care adaugă zero colesterol, calorii sau grăsimi efective produselor alimentare, dar care cauzează scurgeri anale și afectează asimilarea vitaminelor de către organism.



Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Miercuri, 7 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu