ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 13 mai 2014

10 boli grave care se pot lua printr-un simplu sărut
10 boli grave care se pot lua printr-un simplu sărut Un sărut îţi poate schimba viaţa. Nu ne referim aici la cazul fericit în care el reprezintă începutul unei relaţii pe viaţă, ci la partea mai sensibilă a acestei apropieri. Află că, după un banal sărut, te poţi alege cu boli grave.
Deși saliva reprezintă un factor de protecţie împotriva germenilor, totuși bariera salivară poate fi depășită. Unele boli transmise prin salivă, în timpul sărutului, pot fi deosebit de periculoase, atrage atenţia Dr. George Vasilescu, medic primar obstetrica-ginecologie din cadrul clinicii Columna Medical Center. Una dintre acestea este meningita, boală care se manifestă prin durere de cap, febră, vărsături și care poate fi letală dacă nu ajungi repede la spital.
Potrivit medicului, există o boală denumită sugestiv "boala sărutului" sau mononucleoza, cauzată de infecţia cu virusul Epstein-Barr. Este suficient să contactezi virusul o dată, că el rămâne cantonat în organism pe tot parcursul vieţii. În general, boala nu este periculoasă, se manifestă ca o simplă răceală și se tratează cu antiinflamatoare și antitermice. Alte căi de transmitere a virusului pot fi utilizarea în comun a tacâmurilor, dar și tusea, strănutul.
Alt virus care se poate lua prin sărut este Herpes simplex, răspunzător de herpesul bucal. Și el, odată contactat, rămâne toată viaţa în corp și se reactivează în diverse situaţii (oboseală, stres, scăderea imunităţii etc.).Tot prin sărut se pot lua și virusurile gripale, paragripale și virusul varicelei. Infecţiile cu streptococi și candida pot fi luate tot prin intermediul salivei. Mai mult decât atât, inclusiv virusul HIV și hepatită  poţi lua prin sărut, dar asta numai dacă există leziuni sângerânde în cavitatea bucală a celor doi.
Și prin contact sexual te poţi alege cu boli venerice
Cele mai grave boli care se pot transmite în urma unui contact sexual neprotejat sunt: HIV, sifilis, gonoree, sancru moale, limfogranulomatoza inghinală și granulomul inghinal, mai spune medicul George Vasilescu. Bolile cu transmitere sexuală care se pot trata ușor sunt: uretritele, candidozele și trichomoniaza uro-genitală, herpesul genital, vegetaţiile veneriene, scabia, pediculoza și unele forme de hepatite virale. 
Majoritatea simptomelor apar la nivelul regiunii genitale, dar se pot întâlni și la nivelul cavităţii bucale, oculare sau pe piele. Unele semne pot apăra și apoi dispărea, însă fără ca afecţiunea să fie vindecată. Tratamentul e specific, stabilit după probe de laborator însoţite de antibi­o­grame. Durata tratamentului e va­riabilă, de obicei lungă, chiar dacă simptomele dispar după numai câteva zile. 
Click! spune
Prevenţia reprezintă mijlocul cel mai eficient de luptă împotriva bo­lilor cu transmitere se­xuală și salivară. Igiena genitală, igiena raporturilor sexuale, igiena bucală, iată „secretul" luptei împotriva acestor boli „ascunse", obţinute până la urmă dintr-o plăcere, dar și dintr-o neglijenţă.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Luni, 12 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu