ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 3 aprilie 2014

Cum indepartezi micozele si negii din talpa

micoze si negi talpaOdata cu sosirea zilelor insorite, vei purta pantofi decupati si sandale. Ce te faci insa daca ai unghiile afectate de micoza sau negii te impiedica sa mergi? Uite cum indepartezi negii din talpa si micozele.
Negii din talpa sunt leziuni rotunde de cativa milimetri care au uneori in varf mici puncte negre. In cea mai mare parte a cazurilor, negii sunt durerosi. Onicomicoza este afectiunea caracterizeaza prin fixarea unei ciureci (infectie fungica) pe unghii. Din cauza micozei, unghiile devin galbene si casante. Micoza poate aparea si intre degetele picioarelor, fiind numita in acest caz “picior de atlet” . Pielea se inroseste, crapa si ustura.
Cum indepartezi negii din talpa
Daca vrei sa mergi in vacanta la mare in urmatoarele 2-3 luni, nu merge la dermatolog. Acesta iti va “arde” negul cu azot lichid. Dupa acesata, va trebui sa porti pansamente cu acid salicilic foarte concentrat, nu chiar comod cu inaclatari deschise.
Cel mai bine este sa incerci sa indepartezi negii acasa. Exista tratamente pentru indepatarea negilor la farmacie sau poti adopta tratmente naturiste. Orice tratament alegi pentru negii din talpa, freaca-i usor la fiecare 2-3 zile cu hartie sticlata fina. Daca dupa o luna de tratamente acasa nu ai rezolvat problema negilor, nu ai de ales, trebuie sa mergi la dermatolog.
Cum tratezi micozele
Micozele care nu sunt foarte intinse pot fi tratate cu produse cumparate fara a fie nevoie sa mergi la medic. Pentru micozele dintre degete, cere o crema antifungica, pe care o vei aplica seara si o pudra antifungica pentru dimineata. Produsele se aplica pe picioarele curate si uscate. Trebuie sa ai rabdare, caci tratmentul dispare abita dupa 2-3 saptamani de tratament.
Nu la fel de usor se trateaza micoza unghiei. Pentru ca ciuperca sa dispara, este nevoie ca unghia sa creasca, iar unghiile cresc doar un milimetru pe luna. Daca ai doar o unghie afectata, exista un lac de unghii care trataeaza micoza. Ca sa maschezi aspectul inestetic, te poti da cu oja peste lacul protector, insea in fiecare seara trebuei sa stergi oja si sa aplici din nou lac.
Daca micoza pare sa inceapa sa afecteze mai multe unghii, mergi la medic. Cel mai probabil acesta iti va prescrie un gel pentru a distruge unghia bolnava si apoi un lac de unghii antifungic, pe care va trebui sa il aplici in jur de un an.

Sfaturi ca sa previi negii si micozele
Negii sunt virusi, iar micozele sunt ciuperci. Ele trebuie tratate imediat ce apar, caci exista riscul de a se propaga in alte parti alte corpului sau de a fi transmise anturajului.
Evita sa mergi cu picioarele goale. Atentie la piscina, sauna, vestiare, cabine de schimb.
Arunce orice obiect (pila de unghii, unghiera, forfecuta, piatra ponce) pe care l-ai folosit pe zona afectata.
Pentru a evita riscul de micoza, sterge-te intre degetele de la picioare de fiecare data dupa dus, poarta sosete din bumbac pe care le vei schimba zilnic si folsoeste un spray care limiteaza transpiratia.

http://www.curademiere.ro/wp-content/uploads/2014/01/revista-online-de-bun-gust.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu