ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 29 martie 2014

Iată care sunt beneficiile alunelor!
Iată care sunt beneficiile alunelor!
Dacă alunele de pădure, nucile, fisticul sau migdalele nu fac parte din gustările tale zilnice, pierzi unii dintre cei mai importanţi nutrienţi care luptă împotriva bolilor de inimă, cresc puterea de concentrare și chiar scad riscul apariţiei cancerului.
Noile cercetări clasează nucile printre cele mai importante alimente bogate în antioxidanţi, necesari pentru menţinerea sănătăţii organismului. Alături de nuci și alte tipuri de alune, precum migdale, fistic sau caju sunt bogate în nutrienţi care contribuie la arderea grăsimilor, previn riscul afecţiunilor cardiovasculare și reduc simptomele sindromului premenstrual. Deși majoritatea sunt bogate în calorii, un consum moderat nu îţi pune în pericol silueta.
Nucile reduc inflamaţiile
Pe lângă faptul că sunt bogate în antioxidanţi, nucile conţin și acizi grași Omega-3, care au rolul de a reduce inflamaţiile. Consumul moderat de nuci este o bună modalitate de a obţine grăsimi sănătoase, mononesaturate. De asmenea, nucile sunt de un real ajutor și în combaterea simptomelor sindromului premenstrual.

Migdalele combat obezitatea
Migdalele conţin o cantitate mare de fibre și sunt bogate în vitamina E, un antioxidant puternic ce activează regenerarea celulelor. Mai mult, migdalele sunt un aliat de nădejde împotriva kilogramelor în plus. În urma unui studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Obezitate s-a descoperit că persoanele obeze care au inclus migdalele în dieta lor au slăbit mai mult decât cele care au optat pentru o dietă bogată în carbohidraţi complecși. Alte studii arată că migdalele sunt bune pentru persoanele care au probleme cu nivelul colesterolului. Persoanele care și-au luat 20% din caloriile zilnice prin consumul de migdale, timp de 4 luni, au observat că nivelul colesterolului rău, LDL, a scăzut considerabil.

Caju-ul crește puterea de concentrare
Fierul din compoziţia caju-ului contribuie la răspândirea oxigenului în toate celulele organismului, ceea ce previne anemia, iar zincul este necesar pentru sistemul imunitar și pentru o vedere mai bună. Mai mult, caju-ul este și o sursă bună în magneziu, care ajută la îmbunătăţirea memoriei și la creșterea puterii de concentrare.

Arahidele apără arterele
Pe lângă faptul că sunt gustoase, arahidele ajută la îmbunătăţirea sănătăţii inimii. Ele previn depunerea pe pereţii interni ai arterelor a unor substanţe grase și a calciului, sub formă de plăci numite ateroame. De asemenea, arahidele contribuie la scăderea colesterolui rău și la menţinerea sănătăţii psihice.

Fisticul, sarac în calorii
Dintre toate tipurile de alune, fisticul are cele mai puţine calorii, fiind indicat într-o cură de slăbire. Consumat ca gustare, fisticul oferă repede senzaţia de saţietate, care durează câteva ore bune. Cercetările realizate la Universitatea Texas arată că un pumn de fistic consumat în fiecare zi reduce riscul de cancer la plămân. Fisticul este bogat în vitamina E uleioasă, un antioxidant care luptă împotriva acestui tip de cancer. De asemenea, consumul regulat de fistic oferă organismului potasiu, necesar pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos și vitamina B6, cunoscută pentru îmbunătăţirea stării de spirit și a sistemului imunitar.

Alunele de pădure reduc simptomele diabetului de tip 2
Bogate în grăsimi mononesaturate, alunele de pădure luptă împotriva afecţiunilor cardiovasculare și reduc simptomele diabetului de tip 2, potrivit unui studiu recent. De asemenea, ele conţin o cantitate mare de antioxidanţi (în special vitamina E), care previn apariţia cataractei și a degenerărilor maculare, menţin sănătatea pielii și reduc riscul apariţiei demenţei.


Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Miercuri, 26 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu