ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 15 februarie 2014

Cum reduci durerea şi inflamaţiile

14 februarie 2014 | Monica Georgescu



De cele mai multe ori, durerile articulare sunt cauzate de o inflamaţie. Când aceasta se agravează şi nu o mai poţi ţine sub control, se poate ajunge la afectarea severă a mobilității și la dureri mari. Din fericire, totul poate fi remediat cu ajutorul unei alimentaţii echilibrate.
„Pune-ţi la regim” întreaga bucătărie
Goleşte frigiderul şi cămara de alimente care contribuie la dezvoltarea durerilor articulare. Renunţă la carbohidraţi, sarea în cantităţi mari, grăsimile nesănătoase (trans) şi alimentele bogate în grăsimi saturate.
Menţine sănătatea articulaţiilor tale cumpărând şi consumând: 
  • Legume pline de vitamine şi fitonutrienţi (dovlecei, ardei roșu, roșii, ciuperci)
  • Condimente care să-ţi anime mesele și papilele gustative: ghimbir, usturoi, scorțișoară
  • Produse lactate cu grăsimi sănătoase, care încetinesc absorbția de carbohidrați (brânză de vaci, iaurt, brânză mozzarella)
  • Fructe bogate în substanţe nutritive şi fibre (mere, avocado, rodie)
  • Fasole, pentru că are un conţinut ridicat de proteine ​​și fibre (năut, linte)
  • Pâine și paste, gustoase şi sărace în carbohidraţi (secară, grâu integral)
  • Proteine, deoarece sunt temelia unui regim alimentar anti-inflamator (somon, homar, carne de vită).
Renunţă la cafea şi bea ceai verde
Ceaiul verde arde caloriile, protejează cartilajele, reduce rata de pierdere a masei osoase şi este un puternic combatant al inflamaţiilor.
Consumă fibre, mai ales în gustări
Acestea menţin senzaţia de saţietate. Mănâncă felii de mere sau beţişoare subţiri de castravete cu humus.
Restricționează consumul de carbohidraţi
Aceştia induc secreţia insulinei, iar insulina este inflamatorie. Nu consuma mai mult de 50 grame pe zi (un covrig de dimensiuni medii sau două banane) și nu mai mult de 25 grame, la nici una dintre mese.
Consumă proteine​​
Mănâncă carne de vită sau de somon pentru a creşte aportul de proteine​​. Sursele de proteine ​​vor oferi la rândul lor grăsimi saturate sănătoase, dar şi grăsimi Omega-3, care ajută la menținerea sănătăţii articulaţiilor.
Renunţă la desert, dar bucură-te de ceva dulce
Un desert încărcat cu zahăr îţi va provoca dureri articulare, iar talia ta va avea de suferit. Poţi încerca un bol plin cu fructe de pădure delicioase (căpşuni, mure...), peste care adaugi un pic de  friscă; puţina grăsime din friscă va încetini absorbția de carbohidraţi și îţi va menține nivelul insulinei sub control.

Citeşte şi:
Beneficiile consumului de fructe uscate
Acizii grași omega-3 combat inflamaţiile!
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu