ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 25 decembrie 2013

Trucuri pentru buna funcţionare a ficatului

24 decembrie 2013 | Irina Groza



Oboseala permanenă, problemele digestive sau ale pielii pot fi semne ale ficatului obosit. Descoperă câteva trucuri care ajută la restabilirea funcţiei ficatului!
Apă cu lămâie
Pentru ca ficatul tău să elimine toate toxinele, bea câte 8-10 pahare cu apă. De asemenea, poţi adăuga zeama de la o jumătate de lămâie deoarece aceasta grăbeşte procesul de detoxifiere. Acidul citric ajută ficatul să producă bila şi să funcţioneze normal.
Legume crucifere
Sfecla rosie, salata verde, morcovii, varza, guliile şi alte legume cu frunze verzi ajută la regenerarea ficatului. Pentru a grăbi procesul de detofixicare, poţi adăuga în dieta ta zilnică ceapă, usturoi, brocooli, fiindcă aceste legume sunt bogate în sulf.
Masaj
Înainte de somn, atunci când stai întinsă pe spate, masează-te în partea dreaptă (în zona ficatului), pentru că astfel vei îmbunătăţi circulaţia sangvină de la nivelul acestei zone.
Citeşte şi:
3 plante care protejează ficatul
Iată cu ce ierburi ne putem trata ficatul!
Evită excesele
În mod normal, ficatul funcţionează într-un ritm mai lent. Atunci când consumi alcool sau alimente greu de digerat, acest organ nu mai funcţionează normal. De multe ori, dozele mari de analgezice sunt cauzele apariţiilor insuficienţei hepatice şi a bolilor de ficat.
Minerale
În procesul de detoxificare, mineralele au un rol esenţial. De aceea, consumă alimente bogate în magneziu, calciu, potasiu, cupru, sodiu, fier, zinc, seleniu şi mangan.
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu