Scortisoara, aliatul sanatatii noastre
DISTRIBUIE PE GOOGLE+
Cui nu-i place sa dea aroma placintelor, ciocolatei calde sau vinului
fiert cu un pic de scortisoara? Acest condiment da un gust deosebit
preparatelor dulci, dar si bauturilor calde in timpul iernii. In plus,
consumul de scortisoara este recomandat si datorita proprietatilor sale
care aduc beneficii sanatatii organismului nostru. Iata trei dintre
motivele pentru care ar trebui sa folosim mai des scortisoara atunci
cand pregatim prajituri, placinte, dar si atunci cand bem cafea, lapte
sau ciocolata calda.
1. Regleaza nivelul glicemiei. Scortisoara este
ideala pentru diabetici si nu numai. Conform studiilor recente, aceasta
mirodenie nu regleaza doar nivelul glicemiei, dar si pe cel al
colesterolului. Consumul de scortisoara este recomandat in special
persoanelor cu diabet de tip II si poate reduce pericolul aparitiei unor
boli de inima.
2. Reduce durerile provocate de artrita. Scortisoara
este bogata in mangan, fier si calciu. Datorita continutului sau de
mangan, scortisoara poate ameliora durerile provocate de artrita si
poate intarzie efectele osteoporozei in cazul persoanelor cu
predispozitie la aceasta afectiune. Asadar, daca si tu te confrunti cu
astfel de dureri, nu uita sa adaugi putina scortisoara in cafeaua de
dimineata.
3. Stimuleaza activitatea creierului. In perioadele
in care te confrunti cu mult stres, dar care sunt si mai solicitante din
punct de vedere intelectual, este indicat sa consumi scortisoara zilnic
pentru a stimula activitatea creierului. In plus, scortisoara iti va da
energie, o stare generala pozitiva si iti va imbunatati memoria.
Aici, gasesti o multime de retete delicioase cu scortisoara, tocmai bune pentru zilele reci de iarna.
Autor: Gustos.ro
Sursa: www.gustos.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu