ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 23 decembrie 2013

Scortisoara, aliatul sanatatii noastre
Duminică, 22 Decembrie 2013, 13:20
137 vizite - 0 comentarii

DISTRIBUIE PE GOOGLE+
click pe poza: FOTO (1)


Cui nu-i place sa dea aroma placintelor, ciocolatei calde sau vinului fiert cu un pic de scortisoara? Acest condiment da un gust deosebit preparatelor dulci, dar si bauturilor calde in timpul iernii. In plus, consumul de scortisoara este recomandat si datorita proprietatilor sale care aduc beneficii sanatatii organismului nostru. Iata trei dintre motivele pentru care ar trebui sa folosim mai des scortisoara atunci cand pregatim prajituri, placinte, dar si atunci cand bem cafea, lapte sau ciocolata calda.
 
1. Regleaza nivelul glicemiei. Scortisoara este ideala pentru diabetici si nu numai. Conform studiilor recente, aceasta mirodenie nu regleaza doar nivelul glicemiei, dar si pe cel al colesterolului. Consumul de scortisoara este recomandat in special persoanelor cu diabet de tip II si poate reduce pericolul aparitiei unor boli de inima.
 
2. Reduce durerile provocate de artrita. Scortisoara este bogata in mangan, fier si calciu. Datorita continutului sau de mangan, scortisoara poate ameliora durerile provocate de artrita si poate intarzie efectele osteoporozei in cazul persoanelor cu predispozitie la aceasta afectiune. Asadar, daca si tu te confrunti cu astfel de dureri, nu uita sa adaugi putina scortisoara in cafeaua de dimineata.
 
3. Stimuleaza activitatea creierului. In perioadele in care te confrunti cu mult stres, dar care sunt si mai solicitante din punct de vedere intelectual, este indicat sa consumi scortisoara zilnic pentru a stimula activitatea creierului. In plus, scortisoara iti va da energie, o stare generala pozitiva si iti va imbunatati memoria.
 
Aici, gasesti o multime de retete delicioase cu scortisoara, tocmai bune pentru zilele reci de iarna.


Autor:    Gustos.ro
Sursa:   www.gustos.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu