ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 3 decembrie 2013

Migdalele – 12 beneficii tamaduitoare pe care trebuie sa le cunosti


Migdalele – 12 beneficii tamaduitoare pe care trebuie sa le cunosti
Migdalele sunt atat de gustoase, incat abia ne putem opri atunci cand incepem sa le consumam. Migdalele sunt bogate in nutrienti de care are nevoie in fiecare zi, asadar daca va este pofta de migdale, nu ezitati sa le consumati.
Egiptenii foloseau migdalele inca din timpuri stravechi pebtru beneficiile acestora asupra sanatatii si frumusetii. Astazi migdalele sunt folosite in tratamente de infrumusetare, in cure de slabire, dar si in terapii naturiste.
CE CONTIN MIGDALELE?
Migdalele sunt bogate in proteine vegetale, continand aproximativ 13% proteine. Migdalele sunt de asemenea bogate in fibre, carbohidrati, lipide de cea mai buna calitate, vitamine, minerale si antioxidanti.
Dintre grasimi, cele sanatoase sunt considerate grasimile poli si mono-nesaturate, acestea din urma fiind cele mai bune pesntru sanatate. Din totalul de grasimi pe care le contin migdalele, aproximativ 80% sunt mono-nesaturate!
Migdalele contin de asemenea antioxidanti care elimina stresul oxidativ, protejeaza vasele impotriva leziunilor aterosclerotice, dar si nucleul celular impotriva diverselor agresiuni. Astfel ca migdalele sunt utile in preventia, dar si in dieta celor care au risc sau sufera de boli cardiovasculare, de hipertensiune arteriala, dar si de cancer.
Va propunem sa descoperiti mai jos beneficiile incredibile ale migdalelor
MIGDALELE – BENEFICII UIMITOARE PENTRU SANATATE
Sunt considerate un concentrat de nutrienti si substante active cu actiune benefica asupra sanatatii si frumusetii.
Ce contin migdalele:
Proteine;
Fibre, utile in detoxifierea colonica, preventia cancerului de colon si mentinerea siluetei;
Fier, util in combaterea anemiei si in sarcina;
Vitamina E – vitamina frumusetii, dar totodata aceasta vitamina este utila si in mentinerea sanatatii sistemului nervos;
Cupru;
Zinc – mineralul femeilor;
Seleniu;
Magneziu – mineralul antidepresie;
Grasimi de buna calitate;
Carbohidrati;
Acid folic;
Vitamine din complexul B;
Vitamina D vegetala;
Calciu;
Potasiu;
Vitamina A;
Antioxidanti;
Flavonoide etc.;
migdale-beneficii.jpg
Beneficiile migdalelor pentru sanatate si frumusete
Migdalele fac pielea mai frumoasa
Este recomandat sa folositi ulei sau lapte de migdale pentru ingrijirea pielii, vitaminele si antioxidantii din migdale hranesc si intineresc pielea.
Beneficiile migdalelor: regleaza tensiunea arteriala
Migdalele sunt recomandate in dieta celor care sufera de hipertensiune arteriala, fiind bogate in potasiu, dar sarace in sodiu. Foarte bogati in potasiu sunt si ardeii, acestia avand de asemenea rolul de a scadea usor valorile tensiunii arteriale.

Fierul este util in componenta globulelor rosii, iar acidul folic stimuleaza formarea de globule rosii la nivelul maduvei osoase hematogene.
Ceea ce este insa foarte important de stiut consta in faptul ca migdalele NU contin vitamina C, vitamina esentiala pentru a putea absorbi fierul in organism la nivel intestinal. Fara aceasta vitamina nu putem retine fierul din migdale. De aceea este recomandat ca acestea sa fie consumate alaturi de alte fructe bogate in vitamina C.

Beneficiile migdalelor: utile in curele de slabire
Migdalele contin cele mai bune grasimi, dar si alte substante active care accelereaza metabolismul si mobilizeaza grasimile din depozite. Migdalele sunt indicate in dietele de slabire drastice, dar si in perioadele lungi de post, avand un continut ridicat in proteine.
Beneficiile migdalelor: protejeaza inima
Migdalele scad usor tensiunea arteriala, asa cum am aflat mai sus, dar totodata reduc stresul oxidativ prin antioxidantii pe care ii contin si intaresc peretii vaselor de sange. Migdalele sunt indicate atat in preventia, cat si in dieta pentru ateroscleroza. Migdalele protejeaza inima de infarct miocardic si alte afectari ale coronarelor (arterele care iriga inima).
Sursa: Healthy
http://www.napocanews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu