ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Cauzele transpirației urât mirositoare

07 decembrie 2013 | E.B.



Mirosurile ne încojoară – iar cele corporale fac parte din peisaj. Pe unele le găsim agreabile, pe altele respingătoare. Află mai multe despre transpirație!
Transpirația miroase urât
  • Fals. Transpirația înseamnă, în principal, procesul de evaporare a sudorii compuse, primordial, din apă sărată. Deci nu transpirația miroase urât. Mirosurile respingătoare provin din rândul bacteriilor care trăiesc și se acumulează la nivelul pielii, și sunt mai puternice la subțioară și în zona inghinală.
Deodorantele împiedică transpirația
  • Adevărat. Aceste produse de îngrijire astupă porii pielii cu ajutorul diverselor săruri (de aluminiu, spre exemplu). Neutralizează bacteriile prin intermediul alcoolului din compoziția lor și camuflează mirosurile cu parfum.
Firele de păr cresc intensitatea mirosului
  • Adevărat. Firele de păr „absorb“, precum materialele textile, mirosurile. Cu cât sunt mai numeroase, cu atât cresc suprafața de difuzie.
Mirosurile puternice sunt semnul unor afecțiuni
  • Adevărat. Micozele produc mirosuri caracteristice. Spre exemplu, halena (respirația neplăcut mirositoare) indică tulburări digestive sau dentare.
Cu cât te speli mai des, cu atât miroși mai tare
  • Fals. Prin spălare, scade numărul bacteriilor de pe piele, deci scad mirosurile. Pe de altă parte, o igienă intimă excesivă perturbă flora vaginală, esențială în lupta contra infecțiilor.
Citește și:
Remedii pentru buze crăpate
5 paşi să refaci părul degradat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu