ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 26 noiembrie 2013

Pericolul ascuns din somnifere

09 noiembrie 2013 | Sorina Severin



Te-ai săturat să te foiești în pat, în timp ce moș Ene refuză să mai vină pe la gene, așa că te-ai decis să apelezi la pastilele de dormit. Însă știi ce efect negativ pot avea asupra organismului?
Aproximativ 5% din femei recurg la somnifere atunci când simt că vor avea nopți albe. Procentul lor crește odată cu înaintarea în vârstă, aproape jumătate din cele care le folosesc fiind femei care au depășit vârsta menopauzei. Reprezentatele sexului frumos sunt mai predispuse la insomnii, de vină fiind și dereglările hormonale, dar și faptul că sunt mai sensibile la efectele nocive ale stresului.
Care sunt riscurile folosirii lor?
Substanțele active din conținutul pastilelor provoacă în timp dependență, ceea ce va duce la formarea unui cerc vicios. Dacă vei vrea să renunți la ele îți va fi foarte greu, întrucât organismul va avea nevoie de ele pentru a se relaxa. Totodată vei simți efectele somniferelor și în timpul zilei, deoarece vei fi confuză, vei respira cu greutate, iar în cazuri extreme poți avea și halucinații.
Dacă pilulele sunt amestecate cu alcoolul se poate instala depresia. Astfel, te vei confrunta cu alte provocări în sensul că te vei lupta cu dependența de somnifere și antidepresive.
Citește și:
Somniferele cresc riscul de deces
Efectele insomniei asupra organismului
Cum le poți evita
Este indicat să încerci să te culci în fiecare seară la aceeași oră și să dormi aproximativ 7 ore pe noapte. Pentru relaxare poti bea o ceașcă cu ceai de tei sau o cană cu lapte călduț cu miere, cu o jumătate de oră înainte de a te băga în pat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu