ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 7 septembrie 2013

De ce e bine să mâncăm fructe uscate
Sâmbătă, 07 Septembrie 2013, 07:52
35 vizite - 0 comentarii

DISTRIBUIE PE GOOGLE+
click pe poza: FOTO (1)


Bogate în vitamine, fibre, potasiu şi alţi nutrienţi esenţiali, fructele uscate sunt ideale ca gustare în orice moment al zilei, dar sunt şi extrem de sănătoase. Iată ce pot trata fructele uscate.
Stafidele
Conţin 70% fructoză pură şi sunt bogate în fibre, antioxidanţi, vitamine şi minerale. Dacă le vei consuma zilnic, acestea te vor ajuta să îţi menţii oasele şi dantura sănătoase şi să combaţi anemia sau constipaţia. Pune într-un pahar cu apă un pumn de stafide şi lasă-le la înmuiat între 24 şi 48 de ore. Mănâncă-le dimineaţa, pe stomacul gol.
Prunele
Au un conţinut ridicat de fibre, glucide, vitaminele A şi B, potasiu, calciu şi fosfor. Consumate frecvent, acestea fortifică sistemul nervos, combat stările de oboseală, îţi dau energie şi stimulează tranzitul intestinal. Pentru detoxifierea organismului, poţi face cure exclusive cu prune uscate, timp de două sau trei zile, de câteva ori pe an.
Curmalele
Au un efect tonic şi energizant, fiind bogate în fier, fibre, potasiu, vitaminele A şi B. Curmalele sunt de ajutor în constipaţie, anemie şi intoxicaţii. Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti activitatea cardiacă, consumă curmale puse la înmuiat în apă peste noapte. Dimineaţa, îndepărtează-le sâmburii şi zdrobeşte-le în aceeaşi apă. Consumă acest amestec de două ori pe săptămână.
Caisele
Caisele sunt o sursă bogată de magneziu, potasiu, betacaroten, calciu, fier şi vitaminele A, C şi B. Ele combat anemia, infecţia cu diferite virusuri, grăbesc vindecarea rănilor, stimulează activitatea ficatului şi a inimii şi sunt un aliat în lupta împotriva cancerului. Dacă le vei consuma înainte de masă, vei avea o digestie mai uşoară.
Cum le usuci acasă
Dacă vrei poţi încerca să le deshidratezi chiar şi acasă, în cuptor. Câteva dintre fructele care se pot usca astfel sunt: merele, perele, bananele şi prunele. Prin uscare, fructele se micşorează, deci este preferabil să alegi fructe mari. Spală-le bine, scoate-le sâmburii şi feliază-le (mai puţin prunele). Apoi, pune feliile pe grătarul metalic (acoperit cu o hârtie de copt) şi reglează cuptorul la 90°C. Lasă uşa cuptorului uşor întredeschisă şi ţine-le astfel o oră. După ce se răcesc, ambalează-le în pungi vidate.
 
Taguri:   fructe uscate,  vitamine,  fibre,  curmale,  stafide,  prune,  
Autor:    Libertatea.roSursa:   www.libertatea.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu