Îl utilizaţi FRECVENT dar nu ȘTI?I ce poate FACE. Bolile pe care le TRATEAZĂ banalul CARTOF |
Reprezintă unul dintre produsele utilizate frecvent în alimentaţie.
Dar...Pe lângă proprietăţile alimentare „banale”, cartoful are
proprietăţi terapeutice, tocmai de aceea numindu-se aliment medicament.
Astfel, în caz de dureri reumatice se pot folosi cataplasme cu cartofi fierţi și calzi. Căldura și amidonul din cartofi alină durerile din oase și din mușchi. Sucul de cartofi scapă de litiaza renală și biliară și se bea imediat după ce a fost preparat. Ajută la slăbit Apa în care au fost fierte cojile de cartofi bine spălate are efect remineralizat și se poate bea ca remediu pentru hipertensiune și reumatisme. Cojile fierte se aplică pe articulaţiile dureroase și rănile care se vindecă greu. Împotriva arsurilor, degerăturilor, crăpăturilor de piele, se aplică pe locul bolnav coji ce cartofi. Acestea le fixăm cu o bucată de pânză sau tifon. Cartofii copţi, mâncaţi cu tot cu coajă, ajută împotriva insomniilor, îmbătrânirii premature, previne accidentele vasculare, ajută la slăbit. Specialiștii avertizează că atunci când curăţăm cartofii, trebuie să avem grijă să eliminăm culoarea verde, deoarece aceasta conţine o substanţă toxică pentru organism. |
Autor: Evz.ro Sursa: www.evz.ro Joi, 1 August 2013 |
vineri, 2 august 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu