Două diete cu struguri care vă scapă de kilogramele în plus și de acnee |
![]() Strugurii au o acţiune depurativă, datorită sărurilor de potasiu, fapt ce ajută organismul să se detoxifieze. Reziduurile azotoase, urice și biliare vor fi mai ușor eliminate, calitate ce recomandă strugurii în orice cură sănătoasă de slăbire. Dieta 1: Veţi scădea în greutate încet, dar sigur. Timp de două zile pe săptămână nu se consumă nimic altceva decât struguri: 1,5-3 kg/zi. Este bine ca timp de o lună să aveţi în fiecare săptămână două astfel de zile în care să mâncaţi struguri. Veţi observa că în această lună organismul va cere instinctiv alimente mai ușoare și mai bogate în vitamine și minerale (fructe, legume, lactate proaspete), ceea ce vă va ajuta să slăbiţi. În cazul în care apar probleme, cum ar fi diaree sau crampe, puteţi consuma în ziua de cură mici cantităţi de ceai de chimen ori de mentă, neîndulcite, la ieșirea din cură introducând pâinea prăjită, orezul și aperitivele uscate. Efecte: dacă între zilele de cură menţineţi o alimentaţie regulată (fără suplimente între mese) și ușoară (fără prăjeli, carne și dulciuri), veţi scădea încet și sigur în greutate: 1-3 kg pe săptămână. De asemenea, cura cu struguri înfrumuseţează tenul și pielea, combate acneea și erupţiile cutanate și ajută la vindecarea dermatozelor rebele. Dieta 2 Strugurii se vor consuma întotdeauna înainte de masă, fiind repartizaţi echilibrat. Pentru a putea scăpa de kilogramele în plus, condiţia acestei diete lente este să nu faceţi abuzuri alimentare. Cantitatea de fructe consumate crește, gradat, astfel: în prima zi se consumă o jumătate de kilogram de struguri, repartizaţi la cele trei mese principale (de exemplu, câte un ciorchine înainte de fiecare masă). A doua zi se va consuma cu o jumătate de kilogram mai mult, deci 1 kg de struguri, repartizat la mesele principale. Se crește apoi cu câte o jumătate de kilogram pe zi, astfel încât în a șasea zi se ajunge la 3 kg, repartizate la cele trei mese principale. Se menţine această cantitate timp de încă trei zile (în zilele 7, 8 și 9), după care se revine la alimentaţia normală. Strugurii se consumă întotdeauna înainte de masă, fiind repartizaţi echilibrat, astfel încât să nu ajungeţi să mâncaţi la cină 2 kg de struguri, în timp ce în restul zilei v-aţi delectat cu toate bunătăţile, în afară de struguri. Între mese nu se mănâncă nimic. Pe parcursul curei, mesele se iau la aceeași oră. Cel mai bine este să consumaţi fructele cu tot cu coajă. Cura se poate repeta după trei zile de pauză. Efecte: scăderea în greutate este lentă, dar sigură, cu condiţia să nu faceţi abuzuri alimentare. |
Autor: Doctorul zilei Sursa: www.doctorulzilei.ro Vineri, 2 August 2013 |
vineri, 2 august 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu