ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 23 august 2013

Ciocolata care nu îngraşă - mai gustoasă şi mai sănătoasă
Joi, 22 August 2013, 14:58
93 vizite - 0 comentarii

DISTRIBUIE PE GOOGLE+
click pe poza: FOTO (1)


Sortimentele de ciocolată, delicatese pentru toate gusturile, sunt surse de bună-dispoziţie. Deşi unele persoane ocolesc această delicatesă pentru că îngraşă, o inveţie de acest fel este binevenită .
Cercetătorii de la Universitatea din Warwwick, Marea Britanie, au realizat un nou sortiment de ciocolată cu suc de fructe.
Echipa de specialişti a înlocuit untul de cacao şi câteva grăsimi din lapte conţinute de sortimentele de ciocolată actuale cu alte lichide: suc de fructe, cola dietetică sau apă îmbunătăţită cu vitamina C.
.Specialiştii susţin că noile ingrediente nu modifică gustul ciocolatei, iar delicatesa va rămâne aşa cum o ştim, doar grăsimile vor fi înlocuite cu lichide mai sănătoase.
„Menţinem ingredientele care fac ciocolata să fie aşa cum o ştim, dar cu suc de fructe în loc de grăsimi", a prezizat profesorul doctor Stefan A. F.Bon, şeful acestei cercetări.
Cercetătorii speră ca noua tehnologie să fie folosită pentru realizarea oricărui sortiment de ciocolată - neagră , albă sau cu lapte.
Autor:    Click.roSursa:   www.click.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu