ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 23 aprilie 2013

Iată ce alimente favorizează inteligenţa
Iată ce alimente favorizează inteligenţa Hrana este principala sursă de energie care poate afecta performanţele mentale ale oricărui individ.
O dieta bogata in proteine slabe, carbohidrati complecsi, fibre, grasimi de inalta calitate si fitonutrienti, iti poate fi de un real folos in buna desfasurare a activitatilor pe care le desfasori la scoala sau la locul de munca.
  
Nucile si semintele de in
Nucile sunt o sursa de grasimi sanatoase care contin acizi grasi Omega 3 , adevarati combustibili care favorizeaza functionarea corecta a organismului, fiind o gustare energizanta perfecta, usor de transportat.
Semintele de in sunt bogate in Omega 3 si pot fi adaugate cu usurinta in dieta ta. Le poti presara in salate sau le poti adauga in cerealele pe care le servesti dimineata la micul dejun.

Fructele de padure
Fructele de padure sunt o minunata sursa de antioxidanti si fitonutrienti, fiind unele dintre cele mai delicioase alimente cu un continut scazut de calorii. Afinele , in special, sunt considerate de specialisti alimente extrem de benefice pentru organism, intrucat protejeaza creierul de leziuni si diverse alte probleme la nivel celular.


Rosiile

In afara faptului ca sunt delicioase, rosiile au si o multime de proprietati cu adevarat uimitoare. Se crede ca un consum mare de rosii poate imbunatati textura si culoarea pielii, fiind un antiseptic natural. Rosiile contin licopen, un antioxidant care stimuleaza inteligenta, ajutand la prevenirea dementei. Licopenul este cel mai bine asimilat atunci cand rosiile sunt gatite, astfel ca adaugarea sosului de rosii in mancarea preferata este cel mai bun mod de a te bucura de beneficiile sale.

 Semintele de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui sunt excelente nu numai pentru stimularea inteligentei, ci si pentru imbunatatirea starii de spirit. Acestea contin tiamina, care favorizeaza memoria si abilitatile de gandire, si triptofan, un aminoacid esential pe care creierul il transforma in serotonina, imbunatatind starea de spirit.

Autor: lyla.ro
Sursa: www.lyla.ro  Luni, 22 Aprilie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu