ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 31 ianuarie 2013

Friptură de porc marinată | O reţetă sănătoasă

Reţetă recomandată de Florin Dumitrescu, membru al juriului “MasterChef”, emisiune pe care o poţi urmări în fiecare marţi de la ora 20.30, pe PRO TV.
  • Reţetă recomandată de Florin Dumitrescu, membru al juriului “MasterChef”, emisiune pe care o poţi urmări în fiecare marţi de la ora 20.30, pe PRO TV.
  • Ingrediente: o ceafă de porc întreagă (cam 600 de grame), ulei de măsline, boia iute, cimbru, usturoi.
  • Mod de preparare: pune ceafa de porc la marinat în ulei de măsline, boia iute, cimbru şi usturoi peste noapte, la frigider. Aşaz-o în tavă la cuptor cu vin alb, la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 45 de minute. După ce o scoţi din cuptor, taie 3 porţii. Mai pune carnea în tigaie cât să facă o crustă şi serveşte-o lângă o salată de spanac cu leurdă.

Recomandări pentru fripturi marinate

Fripturile marinate în iaurt sunt preferatele mele. Îţi recomand să le laşi în frigider 3 zile în iaurt, mentă, mărar, usturoi şi zeamă de lime. Sunt perfecte primăvara-vara cu pui sau miel. Pentru vită, de regulă, mai folosesc ulei de măsline, legume rădăcinoase şi ierburi aromate, puse la frigider cel puţin 3 zile. Frăgezesc foarte bine carnea de vită. Iar pentru porc, îmi place ceva mai rustic, cu boia, usturoi, cimbru şi ceapă, ţinute minimum o zi la frigider.

Sfaturi pentru grătar

În primul rând, focul este cel mai important. Atunci când punem carnea pe grătar, trebuie să avem grijă să nu o întoarcem de mai mult de 4 ori. Pentru a-i da gust, foloseşte doar sare grunjoasă şi asta doar după ce ai luat carnea de pe grătar.

Mai mult: Friptură de porc marinată | O reţetă sănătoasă | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu