ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 31 octombrie 2012

Metode naturale pentru îmbunătăţirea memoriei


Metode naturale pentru îmbunătăţirea memoriei
Memoria poate fi imbunatatita prin mijloace de zi cu zi, in mod natural, fara eforturi sau mari cheltuieli, prin adoptarea unui mod de viata protector pentru sanatatea creierului.

.

Anumite metode sunt foarte simple dar efectul lor este deosebit de important pentru imbunatatirea memoriei. Pe masura ce inaintam in varsta, memoria se poate deteriora, de aceea este bine sa adoptam un stil de viata care sa ajute la imbunatatirea memoriei in mod natural.


METODE NATURALE PENTRU IMBUNATATIREA MEMORIEI


1 JOCURI PENTRU CREIER


Jocurile de inteligenta sunt destinate functiilor intelectuale, antreneaza memoria si atentia si sunt foarte utile a se practica zilnic, aproximativ 15 minute, ca o “gimnastica” pentru creier:


Sudoku

Rebus
Sah
Jocuri si exercitii de inteligenta de pe internet

2 GINKGO BILOBA


Ginkgo biloba este folosit din vechime in medicina traditionala chinezeasca si preluat apoi in America de Nord pentru proprietatile sale terapeutice.


Extractul din frunzele de Ginkgo biloba imbunatateste circulatia cerebrala prin intarirea peretilor arteriali.


Ginkgo biloba este folosit pentru stimularea si imbunatatirea memoriei, pentru imbunatatirea circulatiei generale, dar si pentru glaucom sau boala Alzheimer.


Ginkgo biloba nu se poate folosi in cazul persoanelor cu epilepsie, datorita efectului sau stimulator cerebral, care poate determina aparitia crizelor de epilepsie.


3 ANTIOXIDANTII


Antioxidantii din fructe si legume protejeaza celulele creierului de efectul distructiv al radicalilor liberi, care devine tot mai pregnant pe masura inaintarii in varsta, cand scade capacitatea naturala a organismului de a neutraliza acesti compusi.


Vitaminele care au un efect puternic antioxidant, impiedicand formarea radicalilor liberi sunt:


Vitamina E

Vitamina C
Vitamina A
Beta-caroten

O dieta bogata in antioxidanti va proteja creierul de stresul oxidativ produs de radicalii liberi, ajutand la conservarea functiilor cognitive pana la varste inaintate.


De aceea, se recomanda includerea in dieta a alimentelor bogate in antioxidanti:


Fasolea rosie si fasolea Pinto (fasolea pestrita)

Fructele de padure:afine, mure, zmeura, fragi
Merisor
Capsuni
Mere
Cirese
Prune si struguri negri
Portocale, grepfruit rosu
Kiwi
Pepene
Caise
Avocado
Anghinare
Nucile

Citeste si celelalte 7 metode in articolul 10 Metode naturale de imbunatatire a memoriei by Garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu