| Ce sa mananci ca sa nu racesti | 
|  Temperaturile au scăzut și, odată cu acest fenomen, se deschide
 „sezonul” la răceli și gripe. Specialiștii ne sfătuiesc să ne păzim de 
frig pentru că acesta scade imunitatea organismului și ne învaţă ce să 
mâncăm pentru a evita îmbolnăvirile. Din alimentaţia noastră nu ar trebui să lipsească, în sezonul rece, o serie de alimente care, prin compoziţia lor, au proprietatea de a ne întări imunitatea și a ne feri de viroze. Cinci alimente antigripale Carnea de vită: conţine fier, zinc și vitamina B12, substanţe ce sporesc rezistenţa organismului în faţa atacului virusurilor. Cartofii dulci: conţin vitaminele A și C, potasiu, fibre, gluten și carbohidraţi, care ne feresc de boli și dau energie organismului. Ciupercile: bogate în proteine, aminoacizi, apă, seleniu, vitamina B și antioxidanţi, luptă eficient împotriva gripei. În plus, ciupercile combat stresul și ne scapă de stările depresive. Ceaiurile: sunt depozite de antioxidanţi ce contribuie la eliminarea radicalilor liberi și la combaterea răcelilor și gripei. Chefirul: aliment antigripal, produce anumite bacterii în organism ce au rolul de a menţine imunitatea crescută. Virusurile se lipesc de... nas ”Din cauza diferenţelor de temperatură dintre mediul exterior și spaţiile interioare, mucoasa nazală se lubrifiază mai puternic, iar virusurile, pur și simplu, se lipesc de ea. Dacă aveţi o viroză respiratorie, beţi multe lichide, odihniţi-vă și mâncaţi sănătos”, recomandă dr. Laurenţiu Luca. ”Diabeticii au imunitatea scăzută și sunt foarte vulnerabili în faţa răcelilor.” - Dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS „Persoanele cu insuficienţă hepatică sau renală și anemicii sunt cele mai afectate de vremea rece.” - Dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS | 
| Autor: Ziarul Ring Sursa: www.ziarulring.ro Vineri, 26 Octombrie 2012 | 
vineri, 26 octombrie 2012
Ce sa mananci ca sa nu racesti
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu