ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 26 octombrie 2012

Alternativă / Pâinea preparată în casă este cea mai sănătoasă

Alternativă / Pâinea preparată în casă este cea mai sănătoasă
Alternativă / Pâinea preparată în casă este cea mai sănătoasă
Pâinea face parte din hrana noastră cea de toate zilele. Nu mai este un secret că sortimentele de pâine procurate din comerţ conţin conservanţi. Pâinea de casă, coaptă la cuptor sau la aparatele moderne de copt lansate pe piaţă, este cea mai sănătoasă.
„O pâine de casă este cu adevărat nutritivă dacă se prepară din făină de grâu, așa cum s-a obţinut acesta după măcinare la moară. O pâine albă este lipsită de nutrienţi, deoarece nu conţine nici vitamine, nici minerale, nici enzime", spune Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie și nutriţie.
Pâinea preparată din făină neagră își păstrează proprietăţile nutritive și prospeţimea fără conservanţi sau alte adaosuri.
Pentru a prepara o „porţie" de pâine de casă, folosim următoarele ingrediente: 500 g făină neagră, o linguriţă de drojdie de bere, 300 ml apă, o linguriţă rasă de sare și o lingură de ulei de măsline. Amestecăm aceste ingrediente, frământăm aluatul obţinut, lăsându-l să crescă, 30 de minute. După aceea, turnăm coca într-o tavă unsă cu ulei de măsline, pe care o punem în cuptorul încălzit. După ce s-a copt, lăsăm pâinea să se răcească, apoi o învelim într-o pânză de bumbac.

Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Joi, 25 Octombrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu