ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 28 august 2012

La ce probleme de sanatate sa te astepti daca iti place carnea la gratar

   
La ce probleme de sanatate sa te astepti daca iti place carnea la gratar
Ai zice ca, gatita la gratar, carnea nu are de ce sa dauneze. Insa un studiu recent realizat in SUA a scos in evidenta faptul ca atunci cand este gratita astfel, carnea ajunge sa contina un compus care duce la luarea in greutate, rezistenta la insulina si diabet de tip 2.
Cand acest compus a fost administrat soarecilor, in conditii de laborator, specialistii de la Scoala de Medicina Mount Sinai au observat ca rozatoarele au inceput sa stocheze grasime la nivelul abdomenului. In scurt timp au devenit rezistenti si la insulina, relateaza Huffington Post.

Soarecii cu aceeasi dieta, insa care nu primisera acest compus, nu s-au confruntat cu asemenea probleme, se mentioneaza intr-un raport publicat de Proceedings of the National Academy of Sciences.

Metil-glioxalul, caci despre acesta este vorba, micsoreaza si capacitatea organismului de a controla inflamatiile, ceea ce inseamna ca inclusiv tumorile au unda verde.

Se pare ca singura cale de a ne pazi de acest compus este sa gatim carnea la aburi, la o temperatura nu foarte mare.
sursa;
Ziare.com
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu