ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 26 iulie 2012

Deserturi ușoare și delicioase pentru vară. Vezi ce prăjituri poţi să gătești fără să pornești cuptorul!

 Deserturi ușoare și delicioase pentru vară. Vezi ce prăjituri poţi să gătești fără să pornești cuptorul!
Deserturi ușoare și delicioase pentru vară. Vezi ce prăjituri poţi să gătești fără să pornești cuptorul! Vara ne răsfaţă cu fructe delicoase, sub toate formele și culorile, și sortimente de îngheţată cremoasă, iar gândul ne fuge mereu la un desert savuros și răcoritor.
Fructele sunt sănătoase și au un gust bun, ajută corpul să se hidrateze și conţin multe vitmamine. Îngheţata este rece, delicioasă și binedispune pe oricine. Oferiţi-vă un răsfăţ home made și încercaţi una dintre reţetele de prăjituri ușoare de vară, care nu necesită coacere.

În meniul de azi avem un tort cu zmeură și iaurt pentru iubitorii de fructe, iar pentru cei dependenţi de îngheţată, un desert rapid, și anume cupe de îngheţată cu pepene roșu și galben.
Tort cu zmeură și iaurt
Tortul cu zmeură și iaurt, prezentat de GoodFood se pregătește în doar 40 de minute. Aveţi nevoie de 600 g iaurt gras, 200 ml.smântâna pentru frișcă, 200 ml. frișcă bătută, 200 g ciocolată albă, 700 g zmeură, 1 pachet cu pișcoturi, 20 g gelatină și sirop de zahăr pentru însiropat pișcoturile.
Se pune gelatina să se înmoaie într-o cană cu câteva linguri de apă rece. Ciocolata se topește pe foc mic împreună cu smanatana pentru frișcă, iar când se mai răcește, se amestecă cu gelatina. Se pune la frigider timp de o oră, apoi se mixează cu crema de ciocolată și iaurtul.
Se păstrează câteva bucăţele de zmeură pentru ornat, iar resul de încorporează în compoziţie.
Într-o formă cu diametrul de 21 cm se așează pișcoturile, trase ușor prin sirop,pe fundul formei formând un blat și un gard de jur împrejurul acesteia. Compoziţia se toarnă în mijlocul pișcoturilor și se pune la răcit timp de 2 ore.

La final tortul se ornează cu frișcă și zmeură, iar desertul de vară răcoros și delicios este gata pentru a fi servit.
Îngheţată cu pepene roșu și galben
Dacă e vară, atunci să fie îngheţată. Iar dacă îngheţata este servită cu pepene, atunci răsfăţul este complet.
Pentru a pregăti cupele de îngheţată cu pepene sunt necesare 200g de ciocolată, cu maximum 50% cacao, 200g de pepene roșu și galben proaspăt, 500g de iaurt grecesc, 3 linguri de miere și ciocolată rasă, pentru servit.
Se rupe ciocolata în bucăţi mici și se pune într-un vas termorezistent. Se aduce puţină apă la punctul de fierbere într-o cratiţă mică, apoi se pune bolul cu ciocolată deasupra, având grijă ca fundul acestuia să nu atingă apa.
Se lasă ciocolata să se topească la foc mic. Între timp, se împarte pepenele tăiat in bucăţele mici la șase forme.
Când ciocolata s-a răcit ușor, se adaugă iaurtul și mierea și se amestecă. Compoziţia obţinută se pune peste pepenele din pahare. Se dă la frigider timp de 2 ore, apoi se ornează cupele cu ciocolată rasă, înainte de a le servi.
Bucuraţi-vă de vară savurând un desert usor și rece 100% home made.

Autor: Romania Libera
Sursa: www.romanialibera.ro  Joi, 26 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu