ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 9 mai 2012

Ce boli ingreuneaza respiratia

 Ce boli ingreuneaza respiratia
Ce boli ingreuneaza respiratia
Mare parte din pacienţi ajung la medic pentru „senzaţia de greutate în respiraţie”. Poate fi semn de boli cardiace, ORL, alergii, boli endocrine sau afecţiuni respiratorii. Depistate la timp, acestea se pot vindeca .
„Greutatea în respiraţie” - dispneea - apare cel mai des în timpul unui efort fizic, dar se poate instala și în stare de repaus. „Dacă dispneea este asociată și cu oboseală, poate fi semn de insuficienţă cardiacă sau alte boli de inimă ce necesită control medical. Se efectuează electrocardiogramă, analize de sânge și ecocardiografie. Aceasta din urmă permite atât evaluarea leziunilor ce produc insuficienţa cardiacă (valvulare dobândite sau congenitale, miocardice, pericardice), cât și aprecierea severităţii acestora. De asemenea, se pot depista și anomalii cardiace, uneori chiar înaintea apariţiei simptomatologiei. Testarea este neinvazivă și poate fi făcută atât la nou-născuţi, cât și la gravide”, explică dr. Mirela Manea, medic specialist cardiolog, cu competenţă în ecocardiografie.

Tratamentul poate stopa evoluţia
„Este important de știut că evoluţia insuficienţei cardiace este, în ansamblu, progresivă, viteza evoluţiei depinzând de factorii cauzali, momentul diagnosticului și tratamentul aplicat. În concluzie, efectuarea unei examinări cardiologice și „rafinarea” acesteia cu ajutorul ecocardiografiei reprezintă cheia unui diagnostic complet al dispneei, care conduce la recomandarea unui tratament adecvat, permiţând o evoluţie bună pe termen lung, scăzând necesitatea unei posibile spitalizări și menţinerea calităţii vieţii”, explică dr. Manea.

Centrul Medical Mediclass; www.mediclass.ro; tel.:021-412.01.28; 021-412.01.29; 021-410.27.27; programari@mediclass.ro; Str. Sf. Elefterie nr. 47-49, sector 5, București.

Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Miercuri, 9 Mai 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu