ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 8 aprilie 2012

Vrei să scapi de celulită? Mizează pe dieta care ţine cont de forma corpului!

Vrei să scapi de celulită? Mizează pe dieta care ţine cont de forma corpului!
Vrei să scapi de celulită? Mizează pe dieta care ţine cont de forma corpului!
Din cauza numărului mare de celule adipoase, celulita apare îndeosebi la femei. Din fericire, dietă bazată pe cât mai multe fructe, legume și pe cereale, dar și practicarea unei activităţi fizice ajută pielea să se menţină fermă.
Celulita este o inflamaţie a ţesutului adipos subcutanat care se află între mușchi și piele. Din păcate, ţesutul subcutanat nu arde grăsimile în exces și nici nu elimină apa. Implicit, se declanșează un proces inflamator, iar numărul adipocitelor crește și se deformează, iar pielea își pierde elasticitatea (în timp, ia aspect de coajă de portocală). Celulita nu afectează doar persoanele supraponderale, ci și pe cele care nu au probleme cu greutatea.
În cele mai multe cazuri, factorii declanșatori sunt sedentarismul, fumatul, dieta bogată în grăsimi „rele”, stresul și tulburările hormonale. Însă, un aport important are și factorul genetic.
Ce alimente se recomandă
 
Dacă ai celulită, va trebui să adopţi o dietă hipocalorică și, în același timp, echilibrată din punct de vedere nutriţional. Ba, mai mult, atunci când îţi stabilești dieta zilnică, trebuie să ţii cont și de constituţia corpului.
Femeile care au corpul atletic (umeri laţi, abdomen plat, coapse înguste) ar trebui să mănânce fructe, legume (fasole, soia, linte), cereale (hrișcă, quinoa) și proteine (carne de pui și de pește și ouă), iar de trei ori pe săptămână, să practice un sport.
 
Femeile robuste (cu tendinţă de îngrășare și cu grăsime în zona abdominală) trebuie să reducă aportul de grăsimi saturate și de glucide și să consume, pe lângă legume și fructe, lactate probiotice în combinaţie cu cereale.
 
În cazul femeilor cu corpul în formă de pară (talie strâmtă, bust generos și fese proeminente), alimentaţia va cuprinde toate fructele și legumele de sezon. În același timp, ele trebuie să evite alimentele dulci, sărate și pe cele conservate. În zonele predispuse la celulită, se recomandă aplicarea unor creme anticelulitice.
 
Tipului astenic (aspect fragil) i se recomandă o alimentaţie bogată în fructe (rodii, afine, căpșuni, prune, cireșe, pere, mere, coacăze și pepene roșu). Pentru a stimula musculatura slab dezvoltată în cazul acestui tip de constituţie, se vor consuma îndeosebi ouă, urdă, carne de curcan și de pește, deoarece conţin aminoacizi.

Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Vineri, 6 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu