ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 19 aprilie 2012

Orezul negru calmează inflamaţiile

 Orezul negru calmează inflamaţiile
Orezul negru calmează inflamaţiile Vegetalele și cerealele negre conţin mai mulţi antioxidanţi decât cele de culoare mai deschisă, datorită conţinutului mai mare de pigmenţi. Dacă suferi de diabet, boli de inimă sau cancer, consumă cât mai multe mure, orez sau soia neagră.
Pigmenţii conţinuţi de acestea se numesc antocianine. Potrivit studiilor care au urmărit efectele antocianinelor asupra sănătăţii, aceste substanţe pot reduce semnificativ riscul unei persoane de a dezvolta diabet, afecţiuni cardiovasculare și chiar cancer. Află care sunt vegetalele și cerealele negre cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi:
Orezul negru. Consumarea unei porţii de orez negru în fiecare zi ar putea conduce la întărirea sistemului osos și a celui muscular, la energizarea organismului și la prelungirea tinereţii organismului. Orezul negru conţine antocianini, antioxidanţi naturali puternici care se găsesc de regulă în compoziţia fructelor de pădure de culoare neagră (afine, coacaze negre, mure). Aceștia au un rol destul de important în neutralizarea radicalilor liberi și contribuie la diminuarea consecinţelor negative ale artritei, dar și la calmarea inflamaţiilor.
Murele. Pentru că au un conţinut foarte bogat în antioxidanţi, aceste fructe previn declinul mintal la vârsta a treia. În plus, murele sunt foarte bogate în fibre. O ceașcă de fructe conţine 8 g de fibre din cele 25 de grame recomandate zilnic. Poţi opta în acest sezon fie pentru fructele uscate, fie pentru siropul de affine, pe care le poși găsi în plafare.
Soia neagră. Un consum regulat de soia de culoare neagră poate preveni obezitatea, diabetul și poate scădea nivelul colesterolului „rău" din sânge. Acest tip de soia se găsește și la noi, în câteva magazine.

Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Miercuri, 18 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu