ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 13 aprilie 2012

Dieta cu spanac te scapă de kilogramele în plus

 Dieta cu spanac te scapă de kilogramele în plus
Dieta cu spanac te scapă de kilogramele în plus Vrei să scapi rapid de kilogramele nedorite? Dieta cu spanac te ajută să dai jos între 3 și 5 kilograme în numai cinci zile. Cu un bogat conţinut în vitaminele A, B, C, E și K, hidraţi, fibre alimentare, calciu și fier, spanacul nu numai că te ajută să slăbești, dar este și extrem de sănătos și revigorant pentru organism.

Ziua 1
- Dimineaţa: două felii de pâine cu ou fiert, frunze de spanac și două roșii.
- Prânz: friptură de vită cu garnitură de spanac.
- Cină: salată de spanac cu varză.
Ziua 2
- Dimineaţa: un iaurt și un ceai.
- Prânz: supă de spanac.
- Cină: spanac fiert și o portocală.
Ziua 3
- Dimineaţa: un suc din spanac, morcovi și mere.
- Prânz: pește cu spanac și orez.
- Cină: spanac fiert și două portocale.
Ziua 4
- Dimineaţa: fructe proaspete.
- Prânz: păstrăv la grătar cu spanac.
- Cină: orez fiert cu mirodenii.
Ziua 5
- Dimineaţa: iaurt și două ouă fierte.
- Prânz: piept de pui cu spanac fiert.
- Cină: un pahar de suc din fructe proaspete.
Pont
100 grame de plantă conţine doar 20 de calorii.
Ce afecţiuni mai tratează spanacul
Datorită conţinutului său bogat în vitamina A, spanacul te ajută să păstrezi sănătatea ochilor și a pielii. Vitaminele din grupa B te protejează de bolile cardiace și ajută la întărirea sistemului nervos și a ficatului, iar vitamina C este importantă în procesul de vindecare a rănilor și în întărirea sistemului nervos. Vitamina E luptă împotriva îmbătrânirii și a cancerului, iar vitamina K ajută la coagularea sângelui. De asemenea, fibrele alimentare conţinute în spanac sunt un bun remediu împotriva constipaţiei și reduc nivelul colesterolului din sânge, iar sucul de spanac poate fi folosit în lupta contra cancerului sau pentru refacerea sângelui. Pentru a beneficia de toate proprietăţile spanacului este indicat să-l consumi gătit sub aburi și nu fiert, pentru că prin fierbere multe din substanţele nutritive pe care le conţine se pierd.

Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Joi, 12 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu