
Principalele componente ale usturoiului sunt alicina, flavonoidele - substanţe naturale asemănătoare hormonilor și antibioticelor -, colina, adenozina, dar și potasiu, magneziu, fier, zinc, sulf, iod, seleniu, urme de germaniu, molibden, cupru, mangan, fosfor, calciu, vitaminele A, B1, B2, C, E și niacina. El are efect antibacterian, antimicotic (împotriva ciupercilor patogene, mai ales în intestin), reduce grăsimile din sânge, regenerează inima și sistemul hormonal și încetinește evoluţia aterosclerozei. De asemenea, usturoiul poate reduce valorile ridicate ale tensiunii arteriale și ale colesterolului, fluidizează sângele, stimulează fierea și întărește imunitatea organismului. Se recomandă consumul a doi căţei de usturoi pe zi, în salate, împreună cu alte legume, cu spaghete sau adăugat în suc de morcovi. Pentru a scăpa de mirosul de usturoi, mestecaţi chimen, pătrunjel sau mărar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu