ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Trei produse din soia, bune pentru organism

 Trei produse din soia, bune pentru organism
Trei produse din soia, bune pentru organism
Datorită valorii sale nutritive foarte apropiate de cea a produselor de origine animală, soia este considerată unul din alimentele importante din dieta noastră. Iată care sunt efectele benefice pe care produsele din soia le aduce organismului.

Uleiul de soia, bun la rinichi. Uleiul de soia este folosit în afecţiunile rinichilor, ale sistemului nervos, crește imunitatea organismului, îmbunătăţește activitatea intestinului.
Vitamina E din uleiul de soia stimulează activitatea musculară și împiedică acumularea de kilograme.
Laptele de soia tratează stomacul. Laptele de soia este înlocuitorul perfect al laptelui de vacă pentru persoanele care postesc, pentru cele cu intoleranţă la lactoză sau pentru vegetarieni.
Acesta nu conţine colesterol, ci din contră, conţine fitosteroli care produc scăderea colesterolului.
Are un conţinut de calciu asemănător cu cel al laptelui de origine animală, este recomandat în prevenirea bolilor cardiovasculare.
Brânza tofu nu conţine grăsimi. Este cunoscută mai mult ca brânză de soia și este o alternativă viabilă pe perioada postului.
Este celebră și pentru că este printre singurele alimente care are un conţinut scăzut de grăsimi și colesterol, dar totuși este bogată în proteine.
Are un nivel scăzut de calorii, astfel că poate face parte din dieta zilnică, fără teama de kilograme în plus.

Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Sambata, 28 Ianuarie 2012

Un comentariu:

  1. Buna ziua! este o saptamana de cand nu ati mai publicat nimic,ce s-a intamplat? Astept articolele dvs,aveti un blog pe care il urmaresc zinic.

    RăspundețiȘtergere