ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Reţetele mâncărurilor pe care să le prepari în aceste zile și beneficiile lor asupra sănătăţii

Reţetele mâncărurilor pe care să le prepari în aceste zile și beneficiile lor asupra sănătăţii
Reţetele mâncărurilor pe care să le prepari în aceste zile și beneficiile lor asupra sănătăţii Mai sunt câteva zile de post, timp în care e important să-ţi fortifici rezistenţa organismului pentru zilele de sărbătoare când îl vei supune la excese. Din fericire, ai o mulţime de alternative la preparatele de dulce. Prezentăm astăzi, câteva reţete culinare care îţi îmbunătăţesc sănătatea înainte de Crăciun și Revelion.
 
Ardei umpluţi cu ciuperci

Ingrediente:
- 1 kg de ardei gras;
- 1 cutie de ciuperci;
- orez;
- 2 - 3 cepe;
- 3 morcovi;
- ulei;
- 1 praf de sare;
- 1 cană de bulion;
- condimente;
- 1 legătură de pătrunjel.
Mod de preparare:
Taie legumele, călește ceapa, morcovul și adaugă ciupercile. Între timp spală orezul în două - trei ape și pune-l peste legume. Lasă compoziţia la foc mic până când se înmoaie puţin orezul, iar spre final adaugă sare și patrunjel. Pregătește ardeii, scoate-le cotoarele, spală-i și umple-i cu orezul cu legume. Așează-i într-o cratiţă, apoi peste ei pune apa cu bulionul și condimentele, cât să îi acopere. Bagă-i la cuptor și lasă-i la fiert la foc potrivit aproximativ o oră.
Beneficiile produsului asupra sănătăţii:
- combat anemia;
- îmbunătăţesc digestia;
- previn oboseala cronică, îmbătrânirea prematură și migrenele;
- sunt eficiente în colicile intestinale, crampele și dereglările metabolice.
 Chiftele de cartofi
Ingrediente:
1 cutie de ciuperci;
2 cartofi potriviţi;
2 linguri de orez;
2 cepe mici;
o legătură de pătrunjel;
sare, boia și piper după gust;
ulei;
3 linguri de făină.
Mod de preparare:
Curăţă cartofii și lasă-i la fiert. Separat, fierbe orezul și călește ceapa tocată mărunt. Scurge cartofii, pasează-i și amestecă-i cu orezul fiert, ceapa călită, ciupercile date prin mașina de tocate și pătrunjelul. Adaugă boia, sare și piper. Apoi, din această compoziţie modelează chifteluţe pe care ulterior, trece-le prin făină și prăjește-le în ulei.
Beneficiile produsului asupra sănătăţii:
previne oboseala cronică;
tratează astenie de sezon;
combate constipaţia;
reduce stresul;
previne anumite forme de cancer (datorită conţinutului de gluten din cartofi, substanţă care are un puternic antioxidant);
tratează anemia și previne obezitatea.
Crap marinat
Ingrediente:
2 kg de pește;
1 pahar de ulei;
2 - 3 cepe;
usturoi;
0,5 kg de roșii sau sos de roșii;
sare, piper și oţet după gust;
făină;
boia de ardei;
foi de dafin;
câteva felii de lămâie.
Mod de preparare:
Curăţă peștele, spală-l, taie-l bucăţi și lasă-l să stea o jumătate de oră cu sare. După ce s-a zvântat, tăvălește-l prin făină amestecată cu puţină boia de ardei și prăjește-l în ulei. Amestecă ceapa dată prin răzătoarea mare cu roșiile (sau sosul de roșii), toarnă ulei peste ele și lasă-le puţin pe foc, fără să se prăjească. Picură oţet din când în când. Când ţi se pare că e suficient de acră compoziţia, adaugă apă, piper, sare și foi de dafin și las-o să fiarbă bine. Apoi, pune bucăţile de pește prăjit și lasă să clocotească. Servește-le cu felii de lămâie.
Beneficiile produsului asupra sănătăţii:
ajută memoria;
previne bolile de inimă;
reduce riscul de astm;
previne depresia, diabetul și bolile autoimune;
scade considerabil probabilitatea de a face psoriazis.

Autor: Cancan
Sursa: www.cancan.ro  Sambata, 17 Decembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu