| Reţetele mâncărurilor pe care să le prepari în aceste zile și beneficiile lor asupra sănătăţii |
Mai sunt câteva zile de post, timp în care e important să-ţi fortifici rezistenţa organismului pentru zilele de sărbătoare când îl vei supune la excese. Din fericire, ai o mulţime de alternative la preparatele de dulce. Prezentăm astăzi, câteva reţete culinare care îţi îmbunătăţesc sănătatea înainte de Crăciun și Revelion.Ingrediente: - 1 kg de ardei gras; - 1 cutie de ciuperci; - orez; - 2 - 3 cepe; - 3 morcovi; - ulei; - 1 praf de sare; - 1 cană de bulion; - condimente; - 1 legătură de pătrunjel. Mod de preparare: Taie legumele, călește ceapa, morcovul și adaugă ciupercile. Între timp spală orezul în două - trei ape și pune-l peste legume. Lasă compoziţia la foc mic până când se înmoaie puţin orezul, iar spre final adaugă sare și patrunjel. Pregătește ardeii, scoate-le cotoarele, spală-i și umple-i cu orezul cu legume. Așează-i într-o cratiţă, apoi peste ei pune apa cu bulionul și condimentele, cât să îi acopere. Bagă-i la cuptor și lasă-i la fiert la foc potrivit aproximativ o oră. Beneficiile produsului asupra sănătăţii: - combat anemia; - îmbunătăţesc digestia; - previn oboseala cronică, îmbătrânirea prematură și migrenele; - sunt eficiente în colicile intestinale, crampele și dereglările metabolice. Chiftele de cartofi Ingrediente: 1 cutie de ciuperci; 2 cartofi potriviţi; 2 linguri de orez; 2 cepe mici; o legătură de pătrunjel; sare, boia și piper după gust; ulei; 3 linguri de făină. Mod de preparare: Curăţă cartofii și lasă-i la fiert. Separat, fierbe orezul și călește ceapa tocată mărunt. Scurge cartofii, pasează-i și amestecă-i cu orezul fiert, ceapa călită, ciupercile date prin mașina de tocate și pătrunjelul. Adaugă boia, sare și piper. Apoi, din această compoziţie modelează chifteluţe pe care ulterior, trece-le prin făină și prăjește-le în ulei. Beneficiile produsului asupra sănătăţii: previne oboseala cronică; tratează astenie de sezon; combate constipaţia; reduce stresul; previne anumite forme de cancer (datorită conţinutului de gluten din cartofi, substanţă care are un puternic antioxidant); tratează anemia și previne obezitatea. Crap marinat Ingrediente: 2 kg de pește; 1 pahar de ulei; 2 - 3 cepe; usturoi; 0,5 kg de roșii sau sos de roșii; sare, piper și oţet după gust; făină; boia de ardei; foi de dafin; câteva felii de lămâie. Mod de preparare: Curăţă peștele, spală-l, taie-l bucăţi și lasă-l să stea o jumătate de oră cu sare. După ce s-a zvântat, tăvălește-l prin făină amestecată cu puţină boia de ardei și prăjește-l în ulei. Amestecă ceapa dată prin răzătoarea mare cu roșiile (sau sosul de roșii), toarnă ulei peste ele și lasă-le puţin pe foc, fără să se prăjească. Picură oţet din când în când. Când ţi se pare că e suficient de acră compoziţia, adaugă apă, piper, sare și foi de dafin și las-o să fiarbă bine. Apoi, pune bucăţile de pește prăjit și lasă să clocotească. Servește-le cu felii de lămâie. Beneficiile produsului asupra sănătăţii: ajută memoria; previne bolile de inimă; reduce riscul de astm; previne depresia, diabetul și bolile autoimune; scade considerabil probabilitatea de a face psoriazis. |
| Autor: Cancan Sursa: www.cancan.ro Sambata, 17 Decembrie 2011 |
sâmbătă, 17 decembrie 2011
Reţetele mâncărurilor pe care să le prepari în aceste zile și beneficiile lor asupra sănătăţii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mai sunt câteva zile de post, timp în care e important să-ţi fortifici rezistenţa organismului pentru zilele de sărbătoare când îl vei supune la excese. Din fericire, ai o mulţime de alternative la preparatele de dulce. Prezentăm astăzi, câteva reţete culinare care îţi îmbunătăţesc sănătatea înainte de Crăciun și Revelion.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu