ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 8 decembrie 2011

Mencinicopschi: E-urile din unele medicamentele pot favoriza apartia cancerului

 Mencinicopschi: E-urile din unele medicamentele pot favoriza apartia cancerului
Mencinicopschi: E-urile din unele medicamentele pot favoriza apartia cancerului
Fiecare dintre noi, când are o problemă de sănătate, își pune toate speranţele în medicamente, iar pentru creșterea imunităţii ne îndopăm cu suplimente nutritive. Vestea proastă este că toate sunt pline de E-uri și, din acest motiv, devin nocive pentru organism.

Pilulele pe care le înghiţim când ne simţim rău nu conţin doar substanţa activă „tămăduitoare”, ci și o serie de E-uri. Toate acestea le transformă din aliaţi în veritabili inamici ai organismului nostru. Același lucru este valabil și pentru vitaminele și suplimentele nutritive pe care le luăm în speranţa că vom deveni mai rezistenţi în faţa bolilor. Mai mult, cosmeticele pe care le folosim sunt și ele pline de E-uri dăunătoare.

Ce pot favoriza
,,Luăm chimicale din alimente, medicamente, suplimente și cosmetice, așa că, deseori, fără să realizăm, depășim anumite doze. În plus, unele E-uri chiar interacţionează. Oamenii pot dezvolta alergii, migrene, palpitaţii, anxietate, halucinaţii, forme de cancer, tulburări intestinale și metabolice și probleme ale tiroidei. Femeile însărcinate care, fără să realizeze, își bombardează organismul cu un cocktail de E-uri pot aduce pe lume copii cu malformaţii congenitale.", afirmă prof. Mencinicopschi.

Alimente periculoase
„Unii dintre cei mai periculoși aditivi ce apar în medicamente, dar și în brânzeturi, băuturi răcoritoare sau conserve sunt E 210 – acid benzoic – și E 213 – benzoaţi. Acidul benzoic și sărurile lui dau astm bronșic, iritaţii ale pielii, ochilor și mucoaselor, iar în urma testărilor pe animale de laborator s-a dovedit că poate genera chiar și cancer. De exemplu E 102 – tartazina – induce tumori tiroidiene și poate genera chiar distrugeri cromozomiale. Având în vedere că aceste chimicale le găsim în pilule, dulciuri, alimente și cosmetice, adică aproape în orice, specialiștii toxicologi pot cuantifica destul de greu cantitatea de chimicale pe care o ingerează un om”, explică prof. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

„Pentru noi, românii, este cu atât mai grav cu cât perisajul sănătăţii publice din ţara noastră este neliniștitor. Dintre statele UE, noi suntem pe ultimul loc ca speranţă de viaţă și pe primul la boli cardiovasculare și cancer.” - Prof. Gheorghe Mencinicopschi

Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Miercuri, 7 Decembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu