ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 19 octombrie 2011

Cum deosebim raceala de gripa

Cum deosebim raceala de gripa
Cum deosebim raceala de gripa
Infecţia acută a căilor respiratorii superioare (faringe, laringe, sinusuri, nas) este denumită popular răceală. Cu simptome destul de asemănătoare debutează și gripa, doar că poate genera îmbolnăviri în masă. Specialiștii ne dezvăluie cum deosebim cele două boli și ne învaţă cum să le prevenim și să le tratăm.

Provocată de virusurile care atacă aparatul respirator, răceala se manifestă prin apariţia secreţiilor nazale apoase, strănut, dureri de gât, oboseală, tuse și febră. „Transmiterea bolilor virale se face pe calea aerului, de la om la om, prin microparticule expulzate în aer. Se recomandă evitarea aglomeraţiilor, a contactului cu bolnavii, expunerea la frig și umezeală și este contraindicat consumul de alimente sau lichide reci”, explică dr. Dana Constantinescu, medic primar medicină de familie; competenţă în homeopatie și ecografie generală.

Opriţi fumatul și hidrataţi-vă
La primele semne ale bolii, pacientul este sfătuit să nu mai fumeze, să bea multe lichide călduţe și să ia aspirină, paracetamol, să folosească picături pentru nas, dezinfectante locale pentru gât și siropuri pentru tuse. „Netratată, răceala se poate complica și se ajunge la traheite, bronșite sau pneumonii”, susţine dr. Constantinescu.

Tratament pentru creșterea imunităţii

„Gripa este confundată cu răceala pentru că debutează tot cu dureri de cap, oculare și musculare, dificultăţi la înghiţire, tuse, febră și frisoane. Ea este generată de infectarea cu un virus gripal și poate pune în pericol viaţa bolnavului. Cazurile de gripă sunt destul de rare. Acestea apar, de cele mai multe ori, în cadrul epidemiilor sau pandemiilor și rareori izolat. Remediile naturiste (echinaceea, propolisul, vitamina C din citrice) pot stimula imunitatea organismului. Vaccinul antigripal ne protejează, în general, de gripă și mai puţin de răcelile obișnuite. Ca reacţii, poate da forme ușoare de boală, reacţii alergice la locul de vaccinare sau generale, uneori chiar șoc anafilactic”, declară medicul.

„Antibioticele nu au nicio acţiune asupra infecţiilor cu virusuri.”- Dr. Dana Constantinescu

Centrul Medical Mediclass, str. Sf. Elefterie nr. 47-49, sector 5, București; Tel: 021-412.01.28; 021.412.01.29; 021.410.27.27; programari@mediclass.ro; www.mediclass.ro.

Autor: ZiarulRing
Sursa: www.ziarulring.ro  Miercuri, 19 Octombrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu