ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 1 iulie 2011

Patrunjelul





Detoxifiere cu patrunjel
Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l  bine. Apoi taiati in bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata  peste el si fierbeti timp de 10 minute.  Apoi lasati sa se raceasca,  strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider  .  Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata  in rinichi se elimina prin urina. De asemenea veti observa diferenta pe  care nu ati mai simtit-o pana acum. Patrunjelul este cunoscut ca cel mai  bun tratament pentru rinichi si este natural!
Patrunjelul - remediu  natural 
Planta cu o larga  raspandire pe glob este bine-cunoscuta pentru insusirile sale  binefacatoare.   Noi cercetari asupra acestei plante  firave, prezenta in alimentatia noastra de 2.300 de ani, pun in lumina multe  calitati care definesc patrunjelul drept un adevarat campion al sanatatii,  medicament cu valente multiple, de o valoare nepretuita, a carui consumare sub  diferite forme vindeca numeroase afectiuni, de la durerea de dinti pana la  bolile reumatice, anemii si cancer. Consumat zilnic, patrunjelul verde este un  factor de intinerire, stimuleaza fertilitatea, este antireumatic si  anticancerigen, fiind recomandat si in tratarea tuturor bolilor de nervi.
Mai "tare" ca portocala si  spanacul 
Daca racesti usor, ai o digestie cu  probleme, esti stresat (stresul consuma rapid substantele nutritive si slabeste  sistemul imunitar) sau nu consumi prea multe vegetale, poate e timpul sa faci o cura de patrunjel. Aceasta planta este pe drept cuvant o adevarata polivitamina  fortifianta, unul dintre cei mai importanti furnizori de vitamine din lumea  vegetala, continutul sau nutritiv fiind identificat pe cale biochimica inca din  1978. Asadar, patrunjelul contine: provitamina A, vitaminele B, K si E, calciu,  fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, cupru, sulf, iod, clorofila precum si  histidina, aminoacid care "franeaza dezvoltarea tumorilor. 100 de grame de  patrunjel proaspat contin 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier  si 0,5 mg mangan. Iata ca patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C  decat portocala si varza si contine mai mult fier decat spanacul. Pe de alta  parte, contine bor si mai mult fluor decat orice alt aliment, contribuind la  mentinerea unei danturi si a unei osaturi puternice. De asemenea, o legatura de  patrunjel furnizeaza mai multe proteine decat doua oua. Patrunjelul contine si  compusi care produc vitamina B12. Acestia sunt necesari pentru formarea  hematiilor si pentru o crestere normala a celulelor, importanti pentru  fertilitate, sarcina, potenta, imunitate si prevenirea bolilor degenerative.  Actiunea vitaminei B12 este insa blocata de anticonceptionale, antibiotioce,  substante toxice, stres, de un ficat lenes si de excesul de bacterii sau  paraziti in colon si in tractul digestiv, iar patrunjelul contribuie la  distrugerea acestor elemente inhibitoare. Este de retinut ca, pe langa faptul ca  ofera substante nutritive esentiale, patrunjelul echilibreaza si stimueaza  energia organelor, imunatatindu-le capacitatea de asimilare si utilizare a  nutrientilor. 
 
Antianemic si  antitumoral   Proprietatea antitumorala a frunzelor de  patrunjel este o descoperire recenta a cercetatorilor din domeniul profilaxiei  si combaterii cancerului. Consumat crud, in salate, in ciorbe sau ca atare,  patrunjelul verde protejeaza plamanii si caile respiratorii, ficatul, intestinul  si rinichii de aparitia cancerului. S-a observat o ameliorare a starii de  sanatate a persoanelor care aveau tumori cerebrale si consumau regulat patrunjel  verde. Patrunjelul este util si in tratarea anemiei, gusii, obezitatii - avand  abilitati de neegalat in arderea grasimilor - enuresis, retinerea de apa in  celule, indigestii, gaze, tulburari menstruale, viermi, tumori, halena. Reface  digestia, fortifica ficatul, hraneste sangele si elimina toxinele, contribuind  la intinerirea organismului. Este benefic pentru buna functionare a tiroidei, a  plamanilor, stomacului, vezicii urinare, a uterului, rinchilor si a glandelor  suprarenale, purifica sangele si fluidele organismului. De asemenea, regleaza  nivelul estrogenului si reface circulatia sanguina a uterului. Intarzierea  ciclului, sindromul premenstrual si efectele menopauzei (iritabilitate,  depresie, caderea parului, piele uscata etc.) se pot remedia prin consumul  regulat de patrunjel. Ajuta mecanismele de aparare ale organismului prin  suprimarea bacteriilor daunatoare, fiind un puternic fortifiant al imunitatii,  iar elementele sale antioxidante mentin elasticitatea si tineretea vaselor  sanguine. Este de retinut si faptul ca patrunjelul reduce efectele nocive ale  consumului de alcool si tutun si ajuta in lupta impotriva  dependentei.
Cura cu salata - fortifica sistemul  imunitar
Se marunteste o legatura de patrunjel  proaspat, se adauga putin ulei de masline si putina zeama de lamaie. Se mai pot  pune cativa catei de usturoi, seminte de dovleac tocate marunt ori susan. Salata  se consuma zilnic, timp de 10-14 zile. Cura este tonica si revigoranta,  contribuind la fortificarea sistemului imunitar.
Cura cu suc - benefica in hepatita si  dismenoree  O legatura mica de patrunjel se pune in  storcator si se adauga apa cat sa cuprinda planta. Se paseaza totul pana devine  o pasta care se bea ca atare sau filtrata, imediat ce a fost preparata. Se  consuma zilnic, inainte de masa, timp de doua saptamani, ca vitaminizant si  fortifiant. Bolnavilor de hepatita A, B si C li se recomanda sa ia zilnic cate  15 linguri cu suc proaspat de frunze de patrunjel, inainte de masa, timp de o  luna. Atentie! Sucul de patrunjel este foarte puternic, motiv pentru care se  consuma in cantitati mici (in caz contrar determinand tulburari ale sistemului  nervos) sau in amestec cu alte sucuri de legume (morcov, telina sau  spanac).
  
Vinul de patrunjel
Vinul de patrunjel este un leac  stravechi, cunoscut de aproape un mileniu, eficient in ameliorarea durerilor  care prevestesc afectiuni cardiace si contribuind la insanatosire in cazurile de  insuficienta cardiaca. Zece tulpini proaspete de patrunjel, cu frunze cu tot, se  pun se pun la fert intr-un litru de vin natural la care se adauga una-doua  linguri de otet curat de vin. Se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute, apoi se  topeste in aceasta fiertura o cantitate de 300 g miere de albine. Se ia de pe  foc si se lasa sa stea 5 minute. Vinul se filtreaza fierbinte si se trage in  sticlute curate, perfect uscate, clatite in prealabil cu alcool tare, apoi se  astupa ermetic. Din acest preparat se vor lua doua-trei linguri pline pe zi.
Colici si calculi  renali
Se rad 250 g de radacina de patrunjel si se pun la fiert  intr-un litru de apa. Cand lichidul scade la o cana, se strecoara si se imparte  in trei portii care se beau pe indelete dimineata, la pranz si seara, pe  nemancate. De precizat ca, in cursul intregii zile, nu se mananca nimic altceva.  Pana a doua zi piatra se transforma in nisip si se constata depunerea sa in  urina colectata intr-un vas. In caz de colica renala, durerile inceteaza de la  prima ceasca.
Caria dentara dureroasa
Se zdrobesc bine frunzele de  patrunjel proaspete sau o bucata de radacina pana se obtine o pasta care se  framanta cu putina sare. Cocolosul format se introduce in caria dentara sau in  urechea corespunzatoare partii dureroase. Durerea va trece foarte  repede.
Hipertensiune
Se fierbe 1 kg de radacini bine spalate  in doi litri de apa pana ce aceasta scade la jumatate. Se filtreaza si se beau  cate trei cesti pe zi, intre mese.
Precautii
Consumul de patrunjel nu se recomanda  mamelor care alapteaza deoarece scade cantitatea de lapte. Dar in mastite sau  pentru intarcarea bebelusului se pot aplica pe sani frunze de patrunjel  strivite. Acestea vor face sa dispara si echimozele cauzate de intepaturile  insectelor sau de lovituri. De asemenea, tratamentele sau cura cu patrunjel sunt  interzise gravidelor, intrucat pot provoca avortul. Pe de alta parte, este bine  de stiut ca, in doze mari, atat semintele, cat si radacile devin toxice, iar  uleiul de ptrunjel nu se va administra decat la sfatul  medicului.
Frumusete
Pentru a slabi cateva kilograme fara  prea mari eforturi toaca marunt un kg de patrunjel verde si fierbe-l la foc mic  in doi litri de lapte, pana scade la un litru. Strecoara si consuma o lingura de  fiertura din ora in ora. Sucul de patrunjel este folosit si in cosmetica, pentru  purificarea tenului sau ca remediu contra pistruilor. Sucul se aplica pe fata  seara, mentinandu-se peste noapte, iar dimineata se spala cu apa calda. Tenul  tau va capata luminozitate si prospetime. Planta verde este mai activa decat cea  uscata. De asemenea, este mai activ patrunjelul cu frunza neteda decat cel cu  frunza incretita. Frunzele de patrunjel si radacinile se recolteaza in scop  medical in primul an, cand frunzele au aroma cea mai puternica si sunt un remediu neegalat in vindecarea  de tuse si astm. Semintele se recolteaza de la  plantele mai batrane de doi ani. 
material venit prin posta electronica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu