Ficatul si cele 9 proprietati care ne influenteaza viata

Cele 9 proprietati ale ficatului sunt:
1. Ficatul secreta zilnic între 0,5 si 1l de bila. Acest lichid amar, de culoare galbena, ne permite în primul rând sa digeram grasimile ; pe de alta parte, el ne dezinfecteaza intestinele si ne protejeaza împotriva diareei si constipatiei.
Un ficat obosit nu secreta în cantitate suficienta acest lichid miracol. Consecinte: digestia materiilor grase devine mai dificila, insuficient evacuate, substantele nocive stagneaza în intestine, expunând organismul la pericolele rezultând din diaree si constipatie.
2. Ficatul transforma si "umanizeaza" toate substantele care intra în corp (el este acela care le face perfect compatibile cu structura noastra, modificându-le prin trasmutatie si sublimare frecventa de vibratie pentru ca aceasta sa fie la unison cu aceea a aurei noastre, numai astfel aceste substante devenind parte integranta din corpul nostru si, într-o anumita masura , din noi însine), pentru ca ele sa ne poata hrani celulele fara a le agresa.
Un ficat slab sau obosit lasa sa treaca în întregul organism substante straine netransformate (prin transmutatie si sublimare) sau insuficient asimilate, care ne vor îmbâcsi în cel mai scurt timp cu toxine.
3. Ficatul primeste totalitatea materiilor digerate si le controleaza riguros el elimina excedentele si reziduurile alimentare, tot el intercepteaza, neutralizeaza si expulzeaza catre intestin toate substantele toxice, distruge bacteriile, asteapta ca elementele nutritive sa fie transformate prin actiunea fermentilor si enzimelor, pentru a le permite numai atunci sa treaca în sânge.
Un ficat obosit ne asigura imperfect apararea si imunitatea corpului. El lasa sa treaca în sânge substante neverificate, încarcate înca de toxine si bacterii nocive. Ca urmare a acestui fapt, apar în timp diverse maladii si chiar otravirea corpului.
4. Ficatul neutralizeaza la fel de eficient otravurile datorate activitatii celulare cât si pe cele provenind din exterior: alcool, tutun, medicamente, carne etc.
Un ficat slab sau obosit se afla în incapacitate de a face eforturi suplimentare, tocmai de aceea atunci el va elimina insuficient aceste otravuri care ne intoxica. Pe de alta parte, un mare numar de celule hepatice sunt distruse în contact cu alcoolul, tutunul, cu anumite medicamente sau cu unele substante chimice. Daca aceasta distrugere este cotidiana, ficatul nostru se va micsora si se va rigidiza gradat, riscând sa fie atins de ciroza.
5. Ficatul normalizeaza circulatia sanguina în acelasi mod în care un baraj dirijeaza cursul unui fluviu. Asemenea unui burete, el reduce congestiile sanguine care ar putea stânjeni functionarea inimii, putând absorbi pâna la 1,5l de sânge pentru a restabili o ciculatie normala. Atunci când congestia a fost eliminata, el restituie din nou acest sânge organismului.
Unui ficat slab sau obosit îi lipseste supletea necesara "înghitirii" temporare a unei asemenea cantitati de sânge. Din aceasta cauza, atunci organismul pierde un pretios normalizator al circulatiei lui sanguine.
6. Ficatul dozeaza totodata armonios cantitatea de hormoni din sânge, metabolizeaza grasimile si proteinile, stocheaza vitaminele si zaharul în asa fel încât acestea sa fie oricând gata sa fie folosite. Printre altele, el fixeaza materialele de constructie necesare recladirii si consolidarii acelor parti ale corpului care au fost victimile unor leziuni sau ale uzurii. De asemenea, tot el este acela care elimina excesul de colesterol.
Un ficat slab sau obosit ne va lasa corpul sa îmbatrâneasca repede fara a-i aduce hormonii care îi sunt indispensabili. El nu mai digera atunci grasimile si proteinile de care avem nevoie. Vitaminile si zaharul nu mai ajung sa fie stocate, partile afectate sau uzate ale corpului nostru nici nu se mai consolideaza si nici nu se mai reconstruiesc; iar colesterolul ne invadeaza vasele sanguine.
7. Ficatul ne asigura permanenta sau constanta temperaturii interne.
Un ficat slab sau obosit nu-si mai poate îndeplini functia termica, facându-ne astfel sa suferim de frig sau de caldura.
8. Ficatul produce un anumit numar de substante esentiale pentru sânge printre care amintim:protrombina si fibrina, care îi permit sângelui sa se coaguleze; heparina care îl face fluid si globulina, substanta care îl protejeaza sau îl imunizeaza fata de diverse infectii.
Un ficat slab sau obosit se priveaza de substantele necesare coagularii sângelui, ne expune pericolului de hemoragie si lasa ca sângele sa se îngroase (sa devina dens, vâscos), în dauna vaselor sanguine si a inimii. El ne abandoneaza astfel, fara aparare, în fata bolilor.
9. Ficatul este de asemenea direct raspunzator de echilibrul sanguin, el normalizeaza procentul de fier continut de globulele rosii.
Un ficat slab sau obosit nu mai poate interveni pentru alinarea suferintelor celulelor noastre, care vor fi înfometate din cauza unui sânge dezechilibrat si anemiat.
ScienceLIne.ro - februarie 2011
ScienceLIne.ro - februarie 2011
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu