Gogoşarii combat carenţele de calciu
8 septembrie 2010, 18:41 | Autor: | 487 afişări
Sursă importantă de substanţe nutritive esenţiale, gogoşarii se remarcă mai ales prin conţinutul de vitamina C (250 mg la 100 g) şi prin cel de vitamina A (0,23 mg/100 g), de vitamine din complexul B şi de minerale precum potasiul (165 mg ), fosforul (20 mg) şi calciul (9 mg).
Gogoşarii mai conţin bioflavonoizi, eficienţi datorită proprietăţilor puternic antioxidante. Carenţele în asimilarea calciului pot fi corectate prin consumarea sucului de gogoşari în amestec cu suc de ardei graşi (câte 150 mg pe zi).
Şi petele de pe piele pot fi estompate prin consumul sucului de gogoşari, timp de patru-cinci săptămâni (câte 100 mg pe zi). „Consumaţi în cure de lungă durată, gogoşarii roşii şi verzi previn cancerul de col uterin, de prostată, de pancreas şi reumatismul.
Mai mult, o dietă bogată în gogoşari previne formarea cheagurilor de sânge", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.
Reţeta săptămânii: Peşte cu gogoşari şi caşcaval
Timp de pregătire: 20 de minute
Calorii: 90 porţia
Ingrediente: 3 gogoşari, 200 g caşcaval, o ceapă, 2 căţei de usturoi, 5 linguri de ulei de măsline, 2 roşii, mărar şi cimbru, după gust.
Şi petele de pe piele pot fi estompate prin consumul sucului de gogoşari, timp de patru-cinci săptămâni (câte 100 mg pe zi). „Consumaţi în cure de lungă durată, gogoşarii roşii şi verzi previn cancerul de col uterin, de prostată, de pancreas şi reumatismul.
Mai mult, o dietă bogată în gogoşari previne formarea cheagurilor de sânge", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.
Reţeta săptămânii: Peşte cu gogoşari şi caşcaval
Timp de pregătire: 20 de minute
Calorii: 90 porţia
Ingrediente: 3 gogoşari, 200 g caşcaval, o ceapă, 2 căţei de usturoi, 5 linguri de ulei de măsline, 2 roşii, mărar şi cimbru, după gust.
Preparare: Înăbuşiţi ceapa cu usturoiul în apă cu ulei. Apoi, adăugaţi gogoşarii tăiaţi cubuleţe, peştele tăiat bucăţi şi roşiile tăiate mărunt. După ce au fiert, adăugaţi condimentele şi caşcavalul ras. ; Liliana Ivan
sursa; adevarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu