ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 8 iunie 2011

Ceaiul verde - mai eficient decât cafeaua. Care sunt beneficiile băuturii

 Ceaiul verde - mai eficient decât cafeaua. Care sunt beneficiile băuturii
Ceaiul verde - mai eficient decât cafeaua. Care sunt beneficiile băuturii Specialiștii în nutriţie afirmă că ceaiul verde conţinând uleiuri esenţiale, teină, alcaloizi, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu și fier oferă organismului multiple beneficii, protejând inima, accelerând metabolismul și eliminând stările de oboseală. Flavonoizii reprezintă o categorie importantă de fitonutrienţi, care au efecte benefice pentru organism și care trebuie să facă parte din dieta zilnică. Flavonoizii se găsesc în mod natural în afine, ceapa roșie, mere, diferitele tipuri de ceai la care se adaugă ciocolata neagră; însa cantitatea cea mai mare de flavonoizi se găsește în ceaiul verde și în ceaiul alb.
Consumul de flavonoizi este în mod clar asociat cu scăderea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare, aceste substanţe protejând inima și vasele de sânge. În plus, se pare că flavonoizii sunt implicaţi în prevenirea diferitelor afecţiuni cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul și declinul funcţiei cognitive.
Ceaiul poate înlocui cu succes cafeaua. În timp ce cofeina din cafea oferă organismului energie pentru două-trei ore, teina dintr-un ceai de calitate are efect timp de opt ore. În plus, specialiștii Universităţii din California au descoperit despre cofeina din cafea că ridică nivelul colesterolului. În contrast, studiile arată că ceaiul verde reduce nivelul colesterolului "rău" din organism.
Substanţele din ceaiul verde măresc rata metabolismului, ceea ce e mai mult decât util în cura de slăbire. La această concluzie au ajuns și oamenii de știinţă de la Universitatea Geneva din Elvetia care au constatat ca acest tip de ceai ajută organismul să ardă calorii. De asemenea, ceaiul verde reduce eliberearea de carbohidraţi în corp, prevenind creșterea accentuată a nivelului de zahăr din sânge.
Mai mult, ceaiul verde reduce riscul apariţiei cancerului esofagian cu până la 60 la sută. Cercetătorii de la Universitatea din Purdue au concluzionat de curând că un compus al ceaiului verde încetinește creșterea celulelor cancerigene în organism. De asemenea, băutura reduce eliberarea de carbohidraţi în organism, prevenind creșterea accentuată a nivelului de zahăr din sânge. În același timp, antioxidanţii din ceaiul verde sunt cei mai tari antioxidanţi disponibili în prezent.

Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info  Marti, 7 Iunie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu