Ceaiul verde - mai eficient decât cafeaua. Care sunt beneficiile băuturii |
![]() Consumul de flavonoizi este în mod clar asociat cu scăderea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare, aceste substanţe protejând inima și vasele de sânge. În plus, se pare că flavonoizii sunt implicaţi în prevenirea diferitelor afecţiuni cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul și declinul funcţiei cognitive. Ceaiul poate înlocui cu succes cafeaua. În timp ce cofeina din cafea oferă organismului energie pentru două-trei ore, teina dintr-un ceai de calitate are efect timp de opt ore. În plus, specialiștii Universităţii din California au descoperit despre cofeina din cafea că ridică nivelul colesterolului. În contrast, studiile arată că ceaiul verde reduce nivelul colesterolului "rău" din organism. Substanţele din ceaiul verde măresc rata metabolismului, ceea ce e mai mult decât util în cura de slăbire. La această concluzie au ajuns și oamenii de știinţă de la Universitatea Geneva din Elvetia care au constatat ca acest tip de ceai ajută organismul să ardă calorii. De asemenea, ceaiul verde reduce eliberearea de carbohidraţi în corp, prevenind creșterea accentuată a nivelului de zahăr din sânge. Mai mult, ceaiul verde reduce riscul apariţiei cancerului esofagian cu până la 60 la sută. Cercetătorii de la Universitatea din Purdue au concluzionat de curând că un compus al ceaiului verde încetinește creșterea celulelor cancerigene în organism. De asemenea, băutura reduce eliberarea de carbohidraţi în organism, prevenind creșterea accentuată a nivelului de zahăr din sânge. În același timp, antioxidanţii din ceaiul verde sunt cei mai tari antioxidanţi disponibili în prezent. |
Autor: Gandul Sursa: www.gandul.info Marti, 7 Iunie 2011 |
miercuri, 8 iunie 2011
Ceaiul verde - mai eficient decât cafeaua. Care sunt beneficiile băuturii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu