-Persoanele supraponderale un mai au nici o scuză pentru dietele eşuate: cercetătorii de la Universitatea Tufts, Statele Unite, au descoperit că alimentaţia condimentată din plin cu şofran inhibă depunerile de grăsime.
Proprietatile uimitoare ale şofranului au fost descoperite de oamenii de ştiinţă în urma unor experimente de laborator. Astfel, ei au constatat că planta de provenienţă mediteraneană conţine o substanţă, curcumina, care poate opri extinderea celulelor grase în organism. Aceasta actionează direct asupra angiogenezei - procesul de formare a vaselor de sânge, în condiţii normale sau patologice, care permite creşterea şi expansiunea tesutului adipos.
Pe langă faptul ca ajută persoanele supraponderale să scadă în greutate, s-a dovedit că şofranul contribuie la scăderea colesterolului nociv din sânge, precum şi la ameliorarea steatozei hepatice (ficat gras).
Citeşte mai multe despre beneficiile şofranului pe www.csid.ro
sursa; mediafax.ro ]
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu