ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 11 mai 2011

Micul dejun care ţine creierul în priză toată ziua

Micul dejun care ţine creierul în priză toată ziua
Micul dejun care ţine creierul în priză toată ziua O ceașcă de cafea tare sau de ceai vă ajută să vă treziţi instantaneu, dar efectul nu durează foarte mult. Nu săriţi peste micul dejun, dacă nu vreţi să rămâneţi fără energie până la prânz, dar evitaţi mâncarea consistentă la primele ore ale dimineţii.
Iată ce puteţi mânca dimineaţa ca "să vă meargă mintea" toată ziua:
Iaurt semi-degresat cu seminţe de in. Seminţele de in pot fi găsite în magazinele cu produse naturiste. Conţin  acizi grași esenţiali omega-3, care stimulează activitatea creierului și ajută memoria. Și iaurtul poate conţine "grăsimi bune" de tip omega-3 și, în plus, este o sursă excelentă de proteine,ca prelungind senzaţia de foame.
Lapte cu cereale și fructe uscate. Cerealele integrale îmbogăţite cu fructe uscate ţin glicemia în frâu, eliberând energie treptat de-a lungul zilei. Conţin glucoză, principala "hrană" a creierului.
Omletă cu piept de pui. Puteţi face o omletă sănătoasă amestecând două ouă cu bucăţi de piept de pui sau de curcan, spanac, roșii, ardei și condimente din belșug. "Mixul" de proteine controleză apetitul și previne senzaţia intensă de foame.
Pâine prăjită cu unt de arahide. Două tartine cu unt de arahide sunt o alternativă mai puţin calorică la clătite, produse de pastiserie sau covrigi. Untul de arahide consumat cu moderaţie conţine grăsimi "bune" pentru organism, iar fibrele din pâinea integrală încetinesc digestia și echilibrează nivelul glicemiei pe parcursul zilei.
Sucuri de fructe și "smoothie" cu iaurt și banane. Înlocuiţi sucurile ultrarafinate din comerţ cu sucuri de fructe cu indice glicemic mic (grepfrut, portocale, mere și cireșe) și amestecaţi un iaurt de vanilie cu o banană pentru a obţine un mic-dejun energizant.
Musli preparat în casă. Dacă nu vă plac "cerealele la cutie", iată cum vă puteţi prepara un musli sănătos: amestecaţi fructe uscate (caise, somchine, ananas, curmale, stafide etc) cu alune crude, migdale, arahide, fulgi de grâu și ovăz, felii de măr și bucăţi de căpșuni, după care îndulciţi amestecul cu  două linguriţe de miere.
Autor: Evenimentul zilei
Sursa: www.evz.ro  Miercuri, 11 Mai 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu