ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 8 aprilie 2011

Știai că există remedii naturale pentru durerile de burtă cauzate de crampe și de balonare?

Știai că există remedii naturale pentru durerile de burtă cauzate de crampe și de balonare?
Știai că există remedii naturale pentru durerile de burtă cauzate de crampe și de balonare? Balonarea, crampele ori constipaţia te chinuie zilnic? E clar că ai probleme cu tranzitul intestinal! Plantele îţi pot fi aliaţi de nădejde în acest caz, iar dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike îţi spune ce poţi folosi pentru fiecare afecţiu- ne în parte.

1. Bozul
Pudra din rădăcină de boz este unul dintre cele mai puternice purgative și detoxifiante naturale. In­­ten­­sifică procesele de eliminare și de trans­­piraţie. Mai este folosită în caz de balonare.
2. Chimenul
Chimenul (consumat sub formă ce infuzie) favorizează digestia, împiedică acumularea de gaze în intestine și apără mucoasa gastrică de “atacul” sucurilor acide produse în timpul digestiei. Mestecând câteva seminţe de chimen, poţi scăpa de balonare, crampe și greaţă. Acest remediu poate fi administrat și copiilor.
3. Păpădia
Păpădia stimu­­lea­­ză se­­cre­­ţiile pancreatice și digestia și are efect laxativ. Es­­te in­­dicată în caz de colecistită și de calculi biliari ori renali. Se con­sumă fie sub formă de infuzie (două-trei căni pe zi), fie ca tinctură (se pun 20-30 de pi­cături în 150 ml de apă și se administrează de trei ori pe zi, înainte de masă).
4. Mărarul
Seminţele de mărar te scapă de neplăcerile cauzate de o masă copioasă și o indigestie deficitară. Se consumă sub formă de infuzie (se pune o linguriţă de seminţe uscate într-o cană cu apă clocotită, se acoperă și se lasă 10 minute, apoi se bea lichidul, iar la sfârșit se mestecă seminţele). Acest remediu poate fi administrat și copiilor.
5. Cicoarea
Ceaiul de cicoare sti­­mulează se­­creţia biliară, este hepatoprotector și un bun laxativ. Această plantă e folo­­sită și pentru eliminarea viermilor intestinali.
6. Pelinul
Puternic stimulator al digestiei, ceaiul de pelin este și un detoxifiant al organismului, pentru că favorizează se­­creţia bi­­liară. Mai ajută la eliminarea viermilor intestinali și are efect antiseptic.
7. Oregano
Oregano și ruda lui apropiată, măghiranul, sunt condimente foarte populare și se numără printre ce­le mai puternice antiseptice naturale. Ceaiul și decoctul sunt indicate în caz de colici abdominale, renale și biliare, gastrită și en­terită.
8. Ghimbirul
Ghimbirul, pe lângă gustul aromat foarte particular, este un ajutor preţios pentru cei care au o digestie leneșă. Ceaiul preparat din această plantă are efect antiinfecţios.
9. Rădăcina de lemn dulce
Infuzia pre­­pa­­rată din ră­­dăcină de lemn dulce are o acţiune favora­­bilă a­­supra digestiei, protejând mucoasa gastrică și duodenală. Extractul din rădăcină de lemn dulce mai este folosit în caz de ulcer.
10. Feniculul
Conţine u­­leiuri e­­sen­­ţi­ale care cresc pofta de mâncare și stimu­lează se­­creţia enzimelor digestive. Se­min­ţele sunt folosite în caz de indigestie, con­­sti­­paţie și dureri abdominale, pentru că ajută la eliminarea toxinelor.
11. Rubarba
Infuzia din pulbere de ru­­barbă e laxativă, ajută la detoxi­fierea organismului și la eliminarea vier­­milor intestinali, are acţiune to­­nică asupra sistemului digestiv și tra­tează dizenteria, dispepsia și dis­­chinezia biliară.
Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Vineri, 8 Aprilie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu