Ardeii graşi scad nivelul colesterolului din organism
Ardeiul gras, indiferent de culoarea lui, are un conţinut ridicat de vitamina C, iar persoanele care includ această legumă în dieta zilnică prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de diabet
Leguma are un conţinut scăzut de calorii - 25 la suta de grame, susţin nutriţioniştii
Ardeiul gras, indiferent de culoarea lui, are un conţinut ridicat de vitamina C, iar persoanele care includ această legumă în dieta zilnică prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de diabet. Potrivit medicilor nutriţionişti, alimentul este bogat în antioxidanţi, substanţe care neutralizează radicalii liberi din organism, responsabili de deteriorarea celulelor, de acumularea colesterolului din artere, de apariţia diabetului zaharat şi a durerilor articulare. "Ardeiul gras protejează corpul împotriva răcelilor şi creşte activitatea sistemului imunitar", spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic.
Potrivit specialiştilor, leguma are un conţinut scăzut de calorii - 25 la suta de grame. În plus, ardeiul conţine 80 la sută apă şi 1,9 grame de fibre, esenţiale pentru accelerarea tranzitului intestinal lent.
În acelaşi timp, 100 de grame de ardei gras asigură organismului necesarul zilnic de vitamina C, benefică pentru menţinerea tensiunii arteriale în limitele admise, după cum arată studiile de specialitate. De asemenea, vitamina C mai ajută organismul la reînnoirea colagenului. Specialiştii susţin că ardeiul gras previne îmbătrânirea, menţinând tenul ferm, datorită conţinutului ridicat de vitamina K. Cercetătorii afirmă că această vitamină deţine un potenţial antioxidant mai mare decât vitamina E. În plus, alimentul ajută şi la întărirea oaselor, previne calcificarea arterei rinichilor, reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a cancerului, conchid specialiştii în nutriţie.
sursa; gandul.info

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu