ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 5 martie 2011

Soluţii pentru ameliorarea sensibilităţii dentare

Soluţii pentru ameliorarea sensibilităţii dentare
Soluţii pentru ameliorarea sensibilităţii dentare Aproximativ 60% dintre adulţi suferă de problema dinţilor sensibili la nivel mondial, arată studiile de specialitate. Medicii stomatologi atenţionează că această problemă afectează tot mai multe persoane tinere și active, cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani.
Potrivit specialiștilor, în situaţia persoanelor care suferă de afecţiuni parodontale, sensibilitatea dentară apare în 98% dintre cazuri.
Printre cau­zele care con­duc la sen­sibilitatea den­tară se nu­mără periajul incorect al dinţilor cu mișcări orizontale în zona gingiei, afecţiuni ale gingiei care duc la descoperirea rădăcinilor sau îndepărtarea smalţului de pe dinţi - prin fracturi sau prin tocire, din cauza frecării sau scrâșnirii dinţilor, precum și a cariilor.
Pentru ameliorarea acestei afecţiuni, stomatologii recomandă pacienţilor să folosească o pastă de dinţi adecvată, care repară zonele afectate și sensibile ale dintelui și ajută la prevenirea apariţiei sensibilităţii.
De asemenea, este indicat să utilizeze periuţă de dinţi cu peri moi sau cu duritate medie, să evite alimentele și băuturile cu un conţinut acid, precum citricele, sucurile carbogazoase, fresh-urile sau cafeaua, deoarece pot distruge smalţul.
Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info  Vineri, 4 Martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu