ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 19 martie 2011

Reumatismul, stresul și răcelile se pot trata la SPA

 Reumatismul, stresul și răcelile se pot trata la SPA
Reumatismul, stresul și răcelile se pot trata la SPA Durerile de articulaţii și "circulaţia proastă" pot fi combătute prin sesiuni de saună și dușuri alternative, răcelile pot fi prevenite prin ședinţe în salină, iar stresul - prin masaje speciale.
Treceţi mai întâi pe la saună, unde eliberaţi tensiunea din mușchi și puneţi sângele în mișcare, căliţi organismul prin masaj cu gheaţă și dușuri alternative, respiraţi aerosolii din salină și preveniţi infecţiile respiratorii, după care scăpaţi de aspectul de "coajă de portocală" al pielii prin împachetări cu cafea verde.

Dacă mai aveţi energie, pedalaţi o jumătate de oră pe bicicleta statică. Centrul Orhideea Spa, Centrul Eden Spa și World Class Academy din București, dar și alte centre din ţară au oferte și preţuri tentante.
Sauna și dușurile reci, interzise cardiacilor
"Ritualul" începe cu zece minute la sauna umedă (hammam sau baie turcească), la o temperatură de 40 de grade Celsius, care deschide porii și detoxifiază pielea. Urmează imunizarea organismului, prin trecerea de la cald la rece: masaj cu gheaţă sau dușuri scoţiene (dușuri calde care alternează cu cele reci). Corpul se reîncălzește la sauna cu raze infraroșii, la o temperatură de 60 de grade Celsius, care pătrunde în profunzimea organelor. După zece minute de saună, se repetă dușul scoţian. Ritualul se încheie cu saună clasică, la temperatura de 90 de grade Celsius.
"Cei mai mari «beneficiari» ai acestui program sunt bolnavii care suferă de reumatism sau cei cu o circulaţie periferică proastă și tensiune musculară. Sauna este însă contraindicată cardiacilor, suferinzilor de boli hepatice sau renale, infecţii respiratorii și gripe, boli venoase cronice, epilepisie, tumori sau celor cu glaucom", atrag atenţia terapeuţii centrului Orhideea Spa.
Răcelile nu rezistă în salină
Poate că cea mai bună prevenţie a răcelilor și afecţiunilor respiratorii se face în salină. Aerosolii săraţi omoară "din fașă" focarele de infecţie stafilo- streptococice prezente în tractul respirator și îmbunătăţesc somnul.
O ședinţă durează o oră, iar pentru cei mici, care se plictisesc și bat din picior să iasă mai repede, a fost conceput un program special: "Trenuleţul cu sare". Timp de 60 de minute, copiii cântă, recită poezii și se joacă cu trenuleţele cu sare. Programul acesta se realizează de două ori pe săptămână, joi, între 16.00 și 17.00, și duminică, între 11.00 și 12.00. Este de preferat pentru copii să aibă îmbrăcăminte lejeră, din bumbac, cu mânecă scurtă, precum și încălţăminte de schimb (pantofi/ sandale cât mai deschise pentru a permite ventilaţia piciorului).
O ședinţă de 60 de minute costă 40 de lei pentru adulţi și 20 de lei pentru copii. Pentru programul "Trenuleţul cu sare", o ședinţă costă 40 de lei.
Împachetări cu cafea verde pentru celulită
Tratamentele SPA nu îmbunătăţesc doar textura pielii, dar și relaxează și detoxifiază. De exemplu, "Aromastone Massage" e un masaj de relaxare cu pietre calde vulcanice, care se poate realiza individual sau în cuplu. O ședinţă durează 75 de minute și costă 200 de lei.
Celulita poate fi combătută cu împachetări cu cafea verde, care elimină toxinele și stimulează regenererea celulelor. O ședinţă durează 50 de minute și costă 250 de lei.
OFERTE DIN ?ARĂ
Baie turcească, masaj cu roci sau alge
Unique Spa Center-Iași, Strada Tătărași, nr. 50
    * Ședinţă saună (o oră) - 15 lei;
    * Ședinţă hamam (o oră) - 70 de lei;
    * Masaj cu roci vulcanice (o oră jumătate) - 60 de lei;
    * Împachetari cu argilă (15 minute- o oră) - 80-250 de lei;
    * Masaj anticelulitic - 37 de lei;
    * Tratamente faciale - 160-330 de lei.
Aquina Spa - Cluj-Napoca, str. Andrei Saguna, nr. 28-30
    * Ședinţă hamam - 40 de lei;
    * Ședinţă salină - 25 de lei;
    * Ședinţă saună - 25 de lei;
    * Împachetări cu alge și ciocolată (30-45 de minute) - 55 de lei;
    * Masaj cu roci vulcanice (50 de minute) - 70 de lei;
    * Masaj polinezian (cu antebraţele - o oră și 20 de minute) - 100 de lei;
    * Masaj anticelulitic (35 de minute) - 50 de lei.
Eden Spa Sibiu, Sibiu - str. Pădurea Dumbrava nr. 1
    * Masaj cuplu (Stress Relief Couples Massage) - 290 de lei;
    * O zi la spa - acces la aria spa, exfoliere corporală, duș Vichy, masaj de relaxare - 210 lei;
    * Împachetare pentru metabolism rapid și hidratare - 120 de lei;
    * Împachetare anticelulitică cu cafea verde - 150 de lei;
    * Baie Cleopatra cu lapte și miere - 110 lei.
Autor: Evenimentul zilei
Sursa: www.evz.ro  Vineri, 18 Martie 2011


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu