ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 9 martie 2011

Enzimoterapia, un sprijin esenţial pentru însănătoşire

Enzimele sunt catalizatorii vieţii. Din punct de vedere chimic, enzimele sunt proteine cu structuri diferite şi cu aminoacizi marginali. Enzimele digestive permit organismului să digere alimentele pe care le mâncăm, prin scindarea zahărului, amidonului, grăsimilor şi fibrelor în compuşi mai mici, care pot fi absorbiţi până la nivel celular. Enzimele alimentare sunt vitale pentru menţinerea sănătăţii optime. Lipsa lor poate conduce la ieşirea din normalitate, adică la îmbolnăvire.
Adevărata problemă este faptul că alimentele sunt lipsite aproape complet de enzime. După cum se ştie, orice formă de prelucrare sau preparare, fie pasteurizare, iradiere, gătit la microunde sau fierbere, distruge enzimele existente în mod natural în alimente. De asemenea, agricultura cu pesticide, fungicide, fertilizatori anorganici reduce conţinutul în enzime al solului. Acestea conduc la sărăcirea solului în micro şi macroelementele necesare viitoarelor plante pentru dezvoltare.
Numeroase studii arată că alimentele naturale (organice) sunt mult mai bogate în substanţe nutritive decât cele "comerciale". Astăzi este o certitudine că enzimele au rol determinant în sănătatea noastră. Astfel, enzimele din hrană nu îşi pot face datoria dacă nu mestecăm suficient de bine pentru a rupe pereţii celulelor şi fibrele care protejează enzimele. Organismul nostru este foarte solicitat şi în cazul în care consumăm frecvent carne plină de hormoni, produse de patiserie din făină rafinată şi zahăr sau îndulcitori artificiali şi grăsimi artificiale, fără a-i oferi partea de enzime şi substanţe nutritive.
Dacă nu avem o dietă bogată în enzime, organismul îşi epuizează rapid rezervele, nefiind capabil să stocheze surplusul pentru utilizare ulterioară. Aşa se explică recomandările experţilor de a ne fortifia enzimatic regimul alimentar. Mai mult, cu cât facem mai multe cercetări, cu atât suntem mai convinşi că tulburările digestive joacă un rol în multe, dacă nu în toate bolile cronice predominante în zilele noastre. Aici putem adăuga şi faptul, susţinut de alte studii, că aproape toate tulburările sunt rezultatul stresului digestiv persistent.
Enzimoterapia furnizează un sprijin esenţial procesului de însănătoşire, uneori surprinzător pentru cei mai mulţi. Un exemplu sunt bolile de piele, care adesea sunt urmare a unor boli digestive, a procesului accentuat de îmbătrânire, sau chiar a tulburărilor mentale. În ultimul timp, tot mai multe dovezi ştiinţifice vorbesc despre rolul enzimelor; apar noi ştiinţe zise complementare dar care, de fapt, sunt fundamentale în cunoaşterea proceselor metabolice şi deci, în buna funcţionare a organismului. Pentru mine şi pentru cercetătorii firmei Hofigal, enzimele au constituit de la început - adică din 1990 - atracţia de bază, deşi nici astăzi nu multă lume pătrunde în tainele cu adevărat miraculoase ale enzimelor. Astfel, am creat Redigest. După multe studii clinice şi de caz, la care au participat peste 25 de medici, s-a ajuns la concluzia că Redigest are acţiune hepato-protectoare, antiinflamatoare şi antiseptică la nivelul tubului digestiv, reglează funcţiile tubului digestiv şi a colecistului, previne formarea calculilor biliari şi reno-uretrali, reglează procesele de digestie şi absorbţie şi normalizează activitatea gastro-intestinală.
Bazându-se pe aceste concluzii, medicii îl utilizează în hepatite cronice, ulcer gastric şi duodenal, gastrite, duodenite, colonopatii cronice, dismicrobism intestinal, pancreatite, dischinezii biliare, litiază biliară şi reno-uretrală, indigestii acute, adjuvant în distrofii, rectocolită ulcerohemoragică, parazitoze intestinale, urticarii recurente, intoxicaţii cu metale grele şi chiar intoxicaţii cu medicamente. Ţin să menţionez că, alături de Redigest, firma Hofigal produce şi alte produse cu activitate enzimatică: Hofisan, Hofisil, Cătinofort, Coenzima Q10, Complet antioxidant, Fiamarant. Toate aceste produse au determinată şi capacitatea antioxidativă, în vederea utilizării lor ca produse antistres.
Studiul enzimelor este relativ nou, deşi empiric ele se folosesc încă din antichitate. Prima enzimă pură a fost izolată în anul 1926 de dr. Sumner, pentru care a şi primit premiul Nobel pentru Chimie în 1946. Astăzi se vorbeşte de peste 3.000 enzime în organismul uman, fiecare având o funcţie specifică. Toate activează drept catalizatori, fiind capabile să conducă la reacţii cu consum energetic minim.
(Ştefan Manea, director general Hofigal SA)
sursa; evenimentul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu