ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 9 martie 2011

Cum să slăbești urmând o dietă total dezechilibrată

Cum să slăbești urmând o dietă total dezechilibrată
Cum să slăbești urmând o dietă total dezechilibrată Regimul alimentar cunoscut drept dieta Atkins se bazează pe consumul de alimente grase fără niciun fel de restricţie. Această dietă promovează consumul de proteine de origine animală, în detrimentul mineralelor și vitaminelor. Persoanele care urmează această cură trebuie să scadă și să crească controlat cantităţile de carbohidraţi din alimentaţia zilnică. În clasa alimentelor care au un aport mare de carbohidraţi se numără toate produsele de patiserie, pâinea, pastele făinoase, precum și toate fructele și legumele care au conţinut ridicat de zahăr. În același timp, consumul de băuturi carbogazoase și dulciuri va fi limitat drastic și chiar exclus. Medicii nutriţioniști precizează că dieta Atkins este un regim alimentar total dezechilibrat. Această cură promite o scădere drastică în greutate în numai două-trei săptămâni. Masa corporală scade procentual cu indici cuprinși între 3,5% și 8%.

Sunt patru etape care trebuie parcurse în regimul alimentar impus de această dietă. Astfel, etapa de inducere ţine două săptămâni, în care consumul de carbohidraţi trebuie redus la 20 de grame pe zi. În acest fel se induce corpului o stare în care acesta este forţat să ardă grăsimile.

În a doua etapă se urmărește creșterea cantităţii de carbohidraţi cu câte 5 grame în fiecare săptămână. Carbohidraţi se acumulează din fructe și legume mâncate în stare proaspătă. Când au mai rămas doar 2-3 kilograme de pierdut începe a treia fază, moment în care raţia de carbohidraţi va crește până când organismul a pierdut și puţinele kilograme în plus.

Etapa a patra, denumită și faza de menţinere, are scopul de a păstra greutatea în limitele normale. Acest lucru se face urmărind în permanenţă cantitatea de carbohidraţi ingerată.
Nutriţioniștii avertizează că acest regim poate afecta activitatea cardiovasculară, poate distruge funcţiile ficatului și pot apărea probleme cu glandele seboreice.
Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info  Miercuri, 9 Martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu