ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 19 martie 2011

8 alimente care te ajuta sa adormi mai usor

8 alimente care te ajuta sa adormi mai usor
8 alimente care te ajuta sa adormi mai usor Se pare ca ideea preconceputa conform careia laptele cald baut inainte de culcare pentru inducerea somnului nu este valabila. De fapt, este posibil ca paharul cu lapte baut seara sa te tina de fapt treaza. Proteinele continute in lapte iti vor da energie, iar incercarea organismului de a-l digera iti va conferi un somn cu mult mai agitat.

De accea ai nevoie de alte alimente care sa iti asigure odihna de pe perioada noptii, cu atat mai mult cu cat te chinui de ceva timp sa adormi la ore acceptale.

Iti recomandam 8 alimente care reusesc sa iti induca relaxare, calm si sa iti odihneasca organismul si sistemul nervos, in asa fel incat sa poti adormi fara prea mari probleme.

1. Popcorn fara unt

Inainte de culcare, la filmul de seara, mananca o punga mica de popcorn. Carbohidratii din acest aliment produc serotonina, substanta care te ajuta sa te simti relaxata. Lipsa untului va favoriza incetinirea digestiei, astfel incat corpul tau se va relaxa si somnul va veni mai usor.

2. Terci de ovaz si banane

Somnul este indus de hormonul numit melatonina, insa stresul sau agitatia pot afecta actiunea acestui hormon. De aceea, consuma inainte de ora de culcare un bol cu terci de ovaz in care sa adaugi cateva bucati de banana, aceasta gustare fiind bogata in melatonina.

3. Iaurt cu alune

Iaurtul reprezinta una dintre cele mai importante surse de lisina, un aminoacid cu un rol major in furnizarea de energie, imbunatatind capacitatea de concentrare. Alunele contin arginina, aceasta substanta avand un efect asemanator cu lisina. De data aceasta, gustarea formata din iaurt si alune trebuie consumata cu cateva ore bune inainte de culcare, la mijlocul zilei sau inaintea unei sarcini stresante la locul de munca. Cele doua alimente iti vor furniza energia de care ai nevoie pe perioada zilei, iar seara te vei simti mult mai relaxata odata ce ai reusit sa duci la bun sfarsit toate activitatile pe care le-ai avut.

4. Susan

Susanul contine o substanta numita  triptofan, un aminoacid esential organismului care reuseste sa induca somnul natural, reduce sensibilitatea la durere, anxietatea si tensiunea nervoasa si este folosit drept antidepresiv natural. Pe scurt, aceasta substanta te ajuta sa te relaxezi si sa adormi fara sa te straduiesti prea mult.

5. Covrigei cu sare

Covrigeii reprezinta gustari cu putine calorii, cu un nivel redus de carbohidrati, care te ajuta sa dormi mai bine si te feresc de indigestie.

6. Un pahar de vin

Ai grija! Trebuie sa te limitezi la un singur pahar de vin inainte de culcare. Acesta iti induce o stare de relaxare si de somnolenta, insa un al doilea pahar va induce exact opusul. Un singur pahar de vin reuseste sa iti relaxeze vasele de sange, astfel incat va scadea presiunea sangelui, bataile inimii vor incetini, iar organismul se va relaxa in general.

7. Suc de cirese


Sucul de cirese contine carbohidrati care produc serotonina, ajutandu-te sa te relaxezi. Bea un pahar de suc de cirese inainte de culcare si vei reusi sa dormi mai profund.

8. Ardei gras rosu


Ardeiul gras rosu confera organismului mai multa vitamina C decat orice alt fruct sau leguma. Vitamina C in cantitati mai mari reuseste sa stopeze cu succes aparitia cortizolului, considerat hormonul stresului, secretat ori de cate ori individul este agitat. O data ce este eliminat din organism, creierul se relaxeaza, iar somnul vine mult mai usor.

Autor: Still feminin
Sursa: www.stilfeminin.ro  Sambata, 19 Martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu