ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 24 februarie 2011

Alimente nutritioniste

Alimente nutritioniste
Alimente nutritioniste Cei mai renumiţi dintre ei au stabilit care sunt cele mai sănătoase 100 de alimente ce îţi protejează principalele organe. Lista acestora a fost publicată recent în ziarul Bild din Germania și a făcut deja furori în întreaga lume. În cazul legumelor și fructelor se recomandă ca acestea să fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub formă de infuzii, comprese sau tincturi. Vă prezentăm lista acestor alimente.
Piele/păr
1. Pepenele. Are foarte puţine calorii și e un fruct excelent pentru menţinerea fermităţii pielii.
2. Iaurtul degresat. Are o concentraţie ridicată de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunătăţesc aspectul pielii.
3. Grâul. Are calciu, acizi grași, dioxid de siliciu - provizii de sănătate pentru piele, păr și unghii..
4. Orzul. Conţine substanţe bioactive, înfrumuseţează și revitalizează..
5. Cimbrul. Curăţă organismul și redă strălucirea pielii.
6. Hreanul. Regenerează părul, pielea și unghiile, mulţumită substanţelor active conţinute.
7. Muștarul. Reglează fluxul sangvin la nivelul pielii.
Rinichi
8. Sfecla roșie. Stimulează arderile celulare.
9. Vișinele. Conţin potasiu, substanţă pe care rinichii "se luptă" să o elimine din sânge, când e în exces.
10. Castravetele. Are multă apă și stimulează activitatea rinichilor.
1 1. ?elina. Protejează rinichii de viruși.
12. Varza roșie. Aminoacizii și proteinele sale acţionează ca un filtru pentru rinichi.
13. Gulia. Vitamina C protejează celulele renale, iar fierul și fosforul energizează.
14. Ridichea neagră. Are proprietăţi de antibiotice naturale.
15. Varza murată. Detoxifică întregul organism.
16. Hrișca. În medicina complementară, e folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi și în diabet. E eficientă dacă suferiţi de hipertensiune arterială.
17. Pătrunjelul. Deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii.
Oase
18. Migdalele. Conţin magneziu, care ajută oasele să rămână sănătoase.
19. Spanacul. Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenţa oaselor și funcţionarea mușchilor.
20. Meiul. Deosebit de bun pentru copii, cărora le întărește dinţii, oasele și le stimulează creșterea.
2 1 . Secara. Benefică pentru dinţi, oase și mușchi. E o sursă ideală de oligţlemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier și zinc.
22. Brânza. Este o sursă de calciu, contribuind la întărirea oaselor.
Intestine/stomac
23. Tinctura de fenicul. Protejează mucoasele intestinale.
24. Păstârnacul. Stimulează digestia.
25. Mango. Are vitamina A și antioxidanţi ce apără mucoasa intestinală.
26. Arpacașul. Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu și fosfor pentru o digestie sănătoasă.
27. Mărarul. Ameliorează indigestia..
28. Soia. Are proprietăţi anticancerigene..
29. Nucile. Conţin o formă purificată de Omega 3, care ajută la reducerea riscului de cancer al intestinelor.
Ficat
30. Anghinarea. Are proteine regenerative, iar acidul folic și antioxidanţii săi previn bolile hepatice. 3 1 . Sucul de ridiche. Stimulează secreţia bilei..
32. Conopida. Contribuie la protejarea și îmbunătăţirea activităţii ficatului.
33. Drojdia de bere. E o importantă sursă de vitamina B, detoxifică ficatul.
34. Năsturelul (Nasturtium Officinale). E folosit la producerea muștarului și a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei și al ficatului.
35. Păpădia. Reduce colesterolul și ajută la buna funcţionare a ficatului.
36. Laptele. Apără ficatul de diferite afecţiuni frecvente.
37. Menta. Uleiurile sale esenţiale stimulează secreţia biliară și ajută la calmarea crampelor.
38. Carnea de iepure. Degresează ficatul.
39. Carnea de vită și de mânzat. Conţine vitamina B, fier și proteine de bună calitate.
Creier
40. Lintea. Conţine proteine, glucide și lecitina de care au nevoie celulele creierului.
4 1 . Quinoa. Bogat în fier, întărește memoria și încetinește procesul de îmbătrânire.
42. Carnea de pasăre de curte. Are grăsimi și uleiuri care oferă energie celulelor nervoase.
43. Fasolea. Crește puterea de concentrare.
44. Oul. E o sursă grozavă de proteine, iar gălbenușul conţine colină, care ajută la dezvoltarea memoriei.
45. Avocado. E un fruct care combate stresul, nervozitatea și insomnia.
46. Bananele. Conţin substanţe benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele și mineralele fructelor îl energizează.
47. Caisele. Un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii.
48. Stafidele. Au mult zahăr (75%), resursă energetică pentru creier.
49. Perele. Ajută circulaţia sangvină, iar zahărul și substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea "de lucru" a creierului.
50. Mazărea. E bogată în proteine bune pentru memorie și concentrare.
5 1 . Salata verde. Substanţele opiacee calmează sistemul nervos.
Ochi
52. Castanul sălbatic. Substanţele sale active calmează iritaţiile și senzaţia de usturime.
53. Arnica. Uleiurile esenţiale calmează inflamaţiile oculare.
54. Mesteacănul alb. Vitamina C, potasiul și calciul conţinute întăresc imunitatea ochilor.
55. Limba de miel. Are o mulţime de taninuri și saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.
56. Rostopasca. Este eficientă împotriva virușilor, în special pentru ochii uscaţi.
57. Gutuia. Cu pectină și calciu, e bună pentru alergii și febra fânului.
58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis). Calmează ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în faţa calculatorului.
59. Grăsimea de găină. Împreună cu iarba de silur, face minuni dacă e aplicată ca unguent pe ochi.
60. Strugurii. Aceste fructe ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne.
6 1 . Pătlagina. Taninurile sale tratează infecţiile oculare.
62. Căpșunele. Ajută ochiul în timpul vederii nocturne.
63. Centaurium minus. Tinctura acestei plante vindecă afecţiunile oculare.
64. Ananasul. Conţine numeroase enzime ce relaxează ochii celor care stau mult la calculator.
65. Rozmarin. Purifică ochii și protejează vasele de sânge oculare.
Inimă
66. Varza. Are mult potasiu și fier, necesare inimii și circulaţiei sangvine.
67. Broccoli. Previne ateroscleroza și atacurile de cord, prin conţinutul de calciu, fier și caroten.
68. Ridichea. Apără împotriva atacurilor de inimă.
69. Portocalele. Conţin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge, În plus, are și puţine calorii.
70. Morcovul. Acidul folic și bioflavonoidele rădăcinoasei protejează inima.
7 1 . Peștele. Acizii grași Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii și de calcifieri.
72. Ceapa. Scade presiunea sângelui, îmbunătăţește activitatea inimii și circulaţia.
73. Usturoiul. Alicina conţinută previne accidentele vasculare cerebrale.
74. Usturoiul sălbatic. Substanţele sale curăţă sângele de toxine.
75. Sparanghelul. Asparagina curăţă cordul și vasele mari de sânge.
76. Cicoarea. Scade tensiunea arterială și colesterolul, curăţă sângele cu ajutorul unor minerale specifice.
77. Uleiul de măsline. Energizează cordul și reduce colesterolul.
78. Somonul. Acest pește e o sursă bună de acizi grași Omega 3, care reușesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge.
79. Dovleacul. Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale și în bolile de inimă..
80. Cartofii. Protejează contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
8 1 . Paprika. Protejează inima și vasele de sânge.
82. Roșiile. Diuretice eficiente, normalizează tensiunea arterială.
83. Măslinele. Reduc colesterolul nociv și tensiunea arterială.
84. Merele. Conţin 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia întregului sistem vascular.
85. Fasolea neagră. O cană din acest aliment furnizează între 1 20 și 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne apariţia tulburărilor de ritm cardiac.
86. Coacăzele. Cu cea mai mare concentraţie de minerale și de vitamine C, B, D și E, sunt bune pentru circulaţia sângelui.
87. Zmeura. Acţionează ca o aspirină naturală, întărind sistemul imunitar.
88. Murele. Sunt considerate de specialiștii germani fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului.
89. Socul. Îmbunătăţește circulaţia sângelui.
90. Piersicile. Au multe vitamine și oligţlemente care protejează inima.
9 1 . Cireșele. Împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor și siliciu.
92. Rubarba. Fortifică inima și scade tensiunea arterială.
93. Grepfrutul. Are o enzimă specială, care previne obstrucţiile vasculare și tromboza.
94. Ciuperca Shitake. Reduce colesterolul.
95. Prunele. Previn tromboza.
96. Curmalele. Sunt bogate în fier, calciu și potasiu. Reduc tensiunea arterială, protejează împotriva aterosclerozei.
97. Afinele. Pigmentul lor albastru ajută la elasticitatea vaselor sangvine.
98. Ovăzul. Are acizi grași, benefici în bolile cardiovasculare.
99. Porumbul. Are vitamina D și vitamina K.
100. Ardeiul iute. Previne creșterea zahărului din sânge, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii.
Autor: Stiri.com.ro
Sursa: www.stiri.com.ro  Miercuri, 23 Februarie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu