ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 30 ianuarie 2011

În căutarea iubirii

În căutarea iubirii

Foamea este teribilă! În fiecare an foamea ucide milioane de oameni. Dar lipsa de iubire este şi mai ucigătoare, pentru că dezintegrează omul şi umanitatea.
Foarte adesea omul nu ştie să iubească; el crede că iubeşte, dar se iubeşte numai pe sine. De‑a lungul drumului ce duce la iubire, mulţi se opresc mulţumindu‑se cu iluziile umane ale iubirii.
Dacă eşti împins până la lacrimi înaintea unei suferinţe, dacă simţi iubirea ta bătând puternic în prezenţa unei anumite persoane, aceasta nu este iubire, ci sensibilitate. Dacă te‑ai lăsat furat de forţa convingătoare a iubirii şi de farmecul ei şi, dacă sedus, te abandonezi acesteia, nu este iubire, ci pasiune. Dacă tulburat profund, rămâi extaziat de frumuseţea altuia şi‑l contempli pentru a te bucura, dacă găseşti în altul un spirit interesant şi cauţi plăcerea de a conversa cu el, aceasta nu este iubire, ci admiraţie. Dacă te străduieşti să obţii o privire, o mângâiere, un sărut, aceasta nu e iubire, ci senzualitate. A iubi înseamnă, în mod esenţial, a te dărui unul altuia şi altora. Sensibilitatea nu este iubire. Voinţa este piedestalul iubirii, iar inteligenţa îi este lumină.
De asemenea, când te simţi lânced, chiar şi atunci poţi să iubeşti. Acţiunile sunt cele care demonstrează iubirea, nu sensibilitatea umană.
Preot Cornel Cadar
sursa; evenimentul,ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu