ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 30 ianuarie 2011

Este bine să ştim

Este bine să ştim

Pulberea de armurariu (trei linguriţe zilnic) are rol hepatoprotector şi hepatoregenerator. Morcovul consumat ca atare, sau 200 ml de suc zilnic, este un bun stimulent al funcţiei hepatice. În tratarea hepatitei (perioada de covalescenţă) este recomandat ulei de măsline, o lingură dimineaţa, pe stomacul gol. Când ficatul este mărit, se pun în regiune cataplasme cu bitter suedez, locul fiind uns în prealabil cu unguent de gălbenele.
În urma unor cercetări amănunţite efectuate în SUA, s-a ajuns la concluzia că, pe lângă caloriile fizice, alimentele pot să conţină şi calorii... psihologice. Mâncărurile etichetate "ca la mama acasă" şi preparate de către persoane care ne sunt dragi, dispun de calorii psihologice proprii, suplimentare, care le fac să fie mai bine asimilate de organism.
Ciocolata nu este chiar atât de dăunătoare sănătăţii pe cât se crede în general, pentru că ea este un excelent antidepresiv. Conţine o substanţă - serotonina, folosită şi în farmacologie, care exercită o acţiune stimulativă asupra sistemului nervos, iar oligoelementele, cum ar fi magneziul, au efect de normalizare a funcţiilor acestui sistem.
sursa;evenimentul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu