Trei alimente care combat inflamația și durerile articulare
Durerile și inflamția articulațiilor se agravează în sezonul rece, însă există soluții naturale prin care pot fi combătute.
1. Coacăzele negre
Principala vitamină a coacăzelor negre este retinolul şi vitamina
E. La acestea se adaugă nivelul de vitamina C, coacăzele fiind o sursă
extrem de bogată de vitamina C – conţin de trei ori mai mult decât
portocalele – şi compuşi fenolici, în special antociani. Coacăzele sunt
recomandate mai ales persoanelor care suferă de artrită, reumatism şi
gută pentru că acţionează împotriva hipertensiunii arteriale, tratează
tuberculoza pulmonară şi faringitele granulomatoase.
2. BrocoliCercetătorii de la Universitatea East Anglia (Marea Britanie) au descoperit că această substanţă blochează enzimele ce produc distrugerea articulaţiilor în cazul osteoartritei, cea mai comună formă de artrită.
3. Semințele de chia
Concentraţia bogată de acizi graşi Omega 3 care se găseşte în seminţele de chia ajută la lubrifierea articulaţiilor şi la menţinerea supleţii acestora. Odată ajunşi în organism, acizii graşi esenţiali se transformă în prostaglandine, o substanţă care combate durerile şi inflamaţiile.
Medicii au constatat că bolnavii de artrită care au adăugat seminţele de chia în dieta lor au raportat mai puţine dureri şi inflamaţii inconfortabile decât cei care nu le-au consumat.
Printeaza |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu