Deficienţă de fier? Iată ce să mânânci
Fierul este o vitamină importantă în organism deoarece este esenţial în producţia hemoglobulinei, o proteină care ajută celulele roşii să circule în sânge
Iată ce ar trebui să consumi dacă vrei să scapi de carenţele de fier
- Stridii – stridiile sunt bogate în fier. Doar 6 stridii totalizează aproape 4 miligrame de fier
- Fasole albă – un pumn de fasole are 3 miligrame de fier şi 6 miligrame de fibre
- Ficat de oaie – o felie de ficat de oaie are aproape 4 miligrame de fier şi vitamina A
- Lintea – Lintea este bogată în fier şi fibre, aproape 3 miligrame într-un pumn
- Ciocolata – neapărat neagră cu un procent de peste 50% de cacao conţine 3 miligrame de fier
- Ton – tonul din conservă conţine 2.5 miligrame
- Sucul de roşii – un pahar de suc de roöii are 1 miligram de fier
- Cartofii – un cartof copt la cuptor are aproape 3 miligrame de fier
Printeaza | PDF |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu